Η British Airways πρότεινε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη μονάδας στο βορειοανατολικό Λίνκολνσαιρ που θα είναι το πρώτο εργοστάσιο του είδους του στην Ευρώπη, το οποίο θα μετατρέψει τα καθημερινά οικιακά και εμπορικά απόβλητα σε βιώσιμα καύσιμα.

Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασίαμε την πετρελαϊκή Royal Dutch Shell και την Alta lto Immingham Limitedθυγατρική της εταιρείας Velocys για τα ανανεώσιμα καύσιμα.

Σε ένα χρόνο περίπου 500.000 τόνοι αποβλήτων θα ληφθούν από το εργοστάσιο που θα περιλαμβάνουν μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα, όπως συσκευασίες γεύματος, πάνες και ποτήρια καφέ, τα οποία θα ενοποιηθούν περαιτέρω σε βιώσιμα καύσιμα.

Το σχέδιο, εάν εγκριθεί, αφορά την κατασκευή του εργοστασίου το 2021 και θα είναι σε θέση να παράγει αεροπορικά καύσιμα τρία χρόνια αργότερα

Η British Airways ισχυρίστηκε ότι το καύσιμο θα μειώσει την ποσότητα της αιθάλης που προέρχεται από την εξάτμιση του κινητήρα του αεροσκάφους κατά 90%. Θα μειώσει επίσης το διοξείδιο του θείου που αποστέλλεται στον αέρα από τα αεροσκάφη.

Ο Alex Cruz, πρόεδρος και CEO της British Airways δήλωσε ότι τα αειφόρα καύσιμα μπορούν να αποτελέσουν έναν νέο καύσιμο και να συμβάλουν σε μια μεγάλη αλλαγή για την αεροπορία που θα βοηθήσει στην τροφοδοσία των αεροσκαφών για τα επόμενα χρόνια.

Η ανάπτυξη θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και θα επιτύχει τους στόχους της βιομηχανίας για ουδέτερο άνθρακα από το 2020 και μείωση κατά 50% του διοξειδίου του άνθρακα από τα επίπεδα του 2005 μέχρι το 2050.

Επίσης, θα θέσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως παγκόσμιο ηγέτη στα βιώσιμα καύσιμα της αεροπορίας.

Συνολικά, 360 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν από την International Airlines Group, τη μητρική ομάδα της British Airways για την εναλλακτική ανάπτυξη βιώσιμων καυσίμων κατά τα επόμενα 20 χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας