Μικρές υπερβολές που αναβαθμίζουν την εμπειρία

Το brunch menu μπορεί να περάσει σε μικρότερες ή μεγαλύτερες υπερβολές. Σπαράγγια, θαλασσινά, χαβιάρι, αστακός, ρίζες φυτών, εξωτικά φρούτα και είδη gluten free είναι πλέον τάσεις που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Το γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένα στερεότυπα σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των πιάτων που συμμετέχουν σε ένα brunch δεν απαγορεύει σε κάποιον να αυτοσχεδιάσει ελληνικά, αν το επιθυμεί. Άλλωστε, πάντα συστήνεται η προτίμηση στα ΠΟΠ προϊόντα μικρών παραγωγών, τα οποία προσφέρουν μια αναβαθμισμένη εμπειρία στον επισκέπτη του εστιατορίου. Προτείνεται, λοιπόν, στις κάρτες των εστιατορίων που σερβίρουν brunch να εντάσσονται παραδοσιακές γεύσεις που αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα, όπως καγιανάς, αβγά με στάκα, χορτόπιτα, τυρόπιτα, ελιόπιτα, τυρόψωμο, μαραθόπιτα, μπουγάτσα, σύγκλινο, απάκι, κουλούρι Θεσσαλονίκης, χωριάτικο λουκάνικο, σπετζοφάι, ρυζόγαλο, γιαούρτι με φρούτα και ελληνικό μέλι, χωριάτικη σαλάτα, ντάκος με ντομάτα, τηγανίτες με μέλι, μυζηθρόπιτες, λουκουμάδες, ακόμα και φάβα.

“Πολλά εστιατόρια τείνουν να εισάγουν στο brunch menu τους γεύσεις πιο «γεμάτες», παρέχοντας ένα πλήρες γεύμα ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς.”

Το brunch στα όρια του lunch

Πολλά εστιατόρια τείνουν να εισάγουν στο brunch menu τους γεύσεις πιο «γεμάτες», παρέχοντας ένα πλήρες γεύμα ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς. Συγκεκριμένα, βλέπουμε να λανσάρεται ευρέως η έννοια του «Weekend Roast», η οποία αποτελεί ευχάριστη ανατροπή σε ένα brunch menu και ικανοποιεί ακόμα και τους πιο δύσκολους γευσιγνώστες. Είναι χρήσιμο να υπάρχει το twist της διαφορετικής επιλογής κρέατος κάθε εβδομάδα, με ποικιλία συνοδευτικών ανάλογα με το είδος του κρέατος αλλά και την κοπή του. Μια σημαντική προσθήκη στα διάφορα brunch menus που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις είναι τα αρτοσκευάσματα, είτε είναι γλυκά είτε αλμυρά. Συστήνεται ένα μπουφέ πλούσιο σε viennoiseries, που προσδίδει μια κομψή διάσταση σε ένα meat oriented μενού εστιατορίου. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται μια ολιστική γευστική προσέγγιση, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος απαιτήσεων, και δίνεται η ευκαιρία στον πελάτη να επισκεφθεί ξανά το εστιατόριο, για να δοκιμάσει τα ποικίλα παρασκευάσματα. Είναι σημαντικό να έχετε returning customers και μια φορά να μην είναι αρκετή για να ζήσουν την εμπειρία brunch που προσφέρετε.

Το brunch όμως δεν τελειώνει εκεί. Έχουμε cold brew coffee, detox χυμούς, πολλές επιλογές με υψηλή διατροφική αξία, αλλά και αλκοολούχα ή και μη ποτά μεταμορφωμένα σε signature cocktails, τα οποία συνδυάζονται άριστα με κάθε γευστική επιλογή που θα προτείνετε στο εστιατόριό σας. Η Κοπεγχάγη, η Πορτογαλία, το Βερολίνο και το Παρίσι πρωτοστατούν και εμπνέουν με τους νέους συνδυασμούς γεύσεων που προτείνουν, που πλέον ακολουθούνται πιστά και εντάσσονται σε ένα brunch – lunch menu, δίνοντας ένα twist σε κάθε γεύση.

Brunching εστί φιλοσοφείν

Εάν αναρωτιέστε όμως γιατί να επενδύσετε σε ένα καλό brunch menu και ποια η αξία του στην εστίαση του σήμερα, θα λέγαμε ότι η απάντηση έρχεται από μόνη της. To brunch είναι φιλοσοφία και τάση και αυτό αποτυπώνεται παντού. Στα social media, στα περιοδικά, στις εφημερίδες, στους οδηγούς εστιατορίων, αλλά και στα blogs που ακολουθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για μια ποιοτική εμπειρία γεύσης. Επενδύστε στις πρώτες ύλες και στο προσωπικό που θα τις αξιοποιήσει, δίνοντας έμφαση στον ενορχηστρωτή και εμπνευστή, τον σεφ! Θα δείτε πως αξίζει και κάθε απορία σας θα λυθεί, όταν δείτε το μαγαζί σας ασφυκτικά γεμάτο για να δοκιμάσει το… καλύτερο brunch της πόλης. Καθιερώστε μια signature εμπειρία, βρείτε τα δυνατά σας σημεία και προσφέρετε στο κοινό σας θέαμα και γεύση. Δώστε προτάσεις και διαμορφώστε τις τάσεις του late breakfast και του early lunch, μέσα από ανατρεπτικούς συνδυασμούς γεύσεων. Συνδυάστε ποικιλίες καφέ, με premium ποτά, ιδιαίτερες κοπές και κουζίνες που καλύπτουν κάθε ουρανίσκο. Μην περιορίζεστε, βάλτε φαντασία. Διαμορφώστε τη δική σας φιλοσοφία στο brunching και υποδεχθείτε το κοινό σας για να τη διαδώσει μέσω του social media sharing. Κάθε νέα ιδέα σας θα γίνει εμπειρία, θα διαμορφώσει τάσεις και θα αφήσει εποχή. Μην μένετε πίσω από την εποχή, φροντίστε να είστε πρωτοπόροι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας