Χαμηλές τιμές ίσον απεργίες για την Ryanair

Χαμηλές τιμές και απεργίες είναι μια ταυτόσημη έννοια για τη Ryanair σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη και διευθύνοντα συμβούλου της Ryanair Michael O’Leary.

Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή οι απεργίες που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό της Ryanair, είναι το αντίτιμο που πρέπει να «πληρώσουν» οι επιβάτες, για τις χαμηλές τιμές των εισιτηρίων που προσφέρει η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, υποστηρίζει σε μια -τουλάχιστο αμφιλεγόμενη- δήλωσή του, ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Ryanair.

Ο Michael O’Leary δήλωσε ότι η low cost αεροπορική εταιρεία του προϋπολογισμού είναι «πρόθυμη να αποδεχτεί απεργίες» αν αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσει χαμηλές τις τιμές των εισιτηρίων καθώς όπως τόνισε η Ryanair δεν πρόκειται ποτέ να καλύψει όλες τις απαιτήσεις των πιλότων της (!) καθώς αυτό θα έδινε αύξηση στα εισιτήρια. Επιπλέον ανέφερε:

«Εξακολουθούμε να ανησυχούμε για τον αυξανόμενο κίνδυνο ενός σκληρού Brexit τον Μάρτιο του 2019. Ενώ ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική συμφωνία 21 μηνών από το Μάρτιο του 2019, τα πρόσφατα γεγονότα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προσθέσει αβεβαιότητα και πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος ενός σκληρού Brexit, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ‘’προσγειώσεις’’ των πτήσεων για μια περίοδο ημερών ή εβδομάδων, υποτιμάται».

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα θαλάμου επιβατών της Ryanair στην Ισπανία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα την ακύρωση περίπου 600 πτήσεων, ενώ οι πιλότοι που εδρεύουν στο Δουβλίνο, έχουν επίσης πραγματοποιήσει πέντε ημέρες απεργιών τους τελευταίους μήνες.

Η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε 150 από τις 400 πτήσεις εντός και εκτός Γερμανίας την τελευταία εβδομάδα, αφού οι πιλότοι και το πλήρωμα καμπίνας που εδρεύουν στη χώρα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία με τα γερμανικά συνδικάτα να ισχυρίζονται ότι η αεροπορική εταιρεία δεν κατόρθωσε να προσφέρει ικανοποιητικές προσφορές σχετικά με τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας