Κομισιόν, τουρισμός, οδηγίες
A couple stands in front of the Parthenon temple at the Acropolis hill in Athens August 23, 2012. Eurogroup chief Jean-Claude Juncker kept alive Greek hopes of winning more time to push through austerity cuts but warned the country was staring at its "last chance" to avoid bankruptcy. REUTERS/John Kolesidis (GREECE - Tags: BUSINESS POLITICS TRAVEL)

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η κυβέρνηση για τις οδηγίες της Κομισιόν που αφορούν τον τουρισμό και τα ταξίδια στην Ευρώπη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση χαιρετίζει το πλαίσιο της ΕΕ για τον τουρισμό και τις μεταφορές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ελλάδα έθεσε πρώτη το ζήτημα του τουρισμού στην Ευρώπη και σε συνεργασία με άλλες χώρες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημιουργήθηκε το πλαίσιο οδηγιών που σέβεται μια από τις τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η ΕΕ: την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων.

Ο κύριος Πέτσας υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη και εντός των ημερών θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της απασχόλησης. Καταλήγοντας, ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες και πως το φετινό καλοκαίρι, δεν θα είναι σαν το περσινό.

Ανακοίνωση για τις συστάσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό, εξέδωσε και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, να κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Οι συστάσεις της Κομισιόν επιβεβαιώνουν με κατηγορηματικό τρόπο τρία πράγματα.

Πρώτον, τη σημασία του τουρισμού για όλες τις οικονομίες της Ευρώπης.

Δεύτερον, το εύρος και το βάθος των προβλημάτων μπροστά στα οποία βρίσκονται εκτεθειμένες όλες οι επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας.

Τρίτον, την άμεση ανάγκη για επανεκκίνηση του τουρισμού.

Τώρα πλέον είναι ώρα  αφενός για διακρατικές συμφωνίες και υγειονομικά πρωτόκολλα που θα είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα, αφετέρου δε για καινοτόμα και τολμηρά μέτρα στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδα με τον θεσμικό ρόλο του, θα συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο και τις προσπάθειες των συναρμόδιων υπουργείων προς αυτή την κατεύθυνση, μπροστά σε μια τουριστική χρονιά,  η οποία θα είναι ούτως ή άλλως, ιδιαίτερα δύσκολη», καταλήγει στην δήλωσή του ο κύριος Βασιλικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας