χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Μια επένδυση ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων που θα ενισχύσει τις υποδομές του αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα και την περιοχή γύρω από αυτό.

Η αναβάθμιση, βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, προϋπολογισμού 19.418.636 ευρώ πλέον ΦΠΑ, προς τη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, έγινε δεκτή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η πρόταση περιλαμβάνει βελτιώσεις των αναβατήρων, βοηθητικά ηλεκτρονικά συστήματα, σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων, αναβάθμιση και αντικατάσταση χιονοστρωτήρων, παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες, βελτιώσεις – συμπληρώσεις κτιριακής υποδομής, καντίνα και βοηθητικός χώρος παρκινγκ- γκαράζ χιονοστρωτήρων στη βαθειά λάκκα.

Η υλοποίηση του ανωτέρω έργου πρόκειται να συμβάλλει στην μείωση της ανεργίας στην περιοχή καθώς θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Επίσης είναι μια επένδυση που κρίνεται απαραίτητη μιας και τα οφέλη θα είναι μόνιμα γεγονός που θα ενισχύσει και την οικονομία της περιοχής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Δήμο Καλαβρύτων και στους όμορους δήμους παρατηρείται μια διαφοροποίηση του παραγωγικού μοντέλου με την ανάπτυξη αρκετών τουριστικών κλάδων όπως ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, αναψυχή και παρεμφερείς υπηρεσίες, δίπλα στους παραδοσιακούς κλάδους της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Η οικοδομική δραστηριότητα, επίσης, γνώρισε άνθηση και ως αποτέλεσμα υπήρξε η ανάπτυξη αρκετών σχετικών επιχειρήσεων ενώ οι επιπτώσεις στο περιβάλλον θα είναι προσωρινές και μόνο κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας