Ταξίδια χωρίς Visa μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας τίθενται σε ισχύ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Το μέτρο ισχύει σε αμοιβαία βάση για τους κατόχους των επίσημων και υπηρεσιακών διαβατηρίων, καθώς και για τους οδηγούς διεθνών μεταφορών, ανέφερε η σχετική δήλωση. Περιλαμβάνει επίσης κάτοχους ειδικών τουρκικών διαβατηρίων.

«Η συμφωνία για την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης visa που υπογράφηκε στις 12 Μαΐου 2010 επανεκδόθηκε εν μέρει από τις 7 Αυγούστου 2019. Αναμένουμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας», σύμφωνα με τα όσα γράφει η δήλωση.

Η Ρωσία είχε αναστείλει το καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης στα τέλη του 2015, εν μέσω των εντάσεων για την κατάρρευση ενός ρωσικού αεροσκάφους κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Τον Ιούλιο, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν διέταξε το Υπουργείο Εξωτερικών να στείλει ειδοποίηση στους Τούρκους αξιωματούχους σχετικά με αυτή τη μερική αποκατάσταση των ταξιδιών χωρίς θεώρηση.

«Η ρωσική κίνηση που επιτρέπει τα ταξίδια χωρίς βίζα στους Τούρκους πολίτες είναι αποτέλεσμα θερμών σχέσεων και διαλόγου«, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την απόφαση της Ρωσίας.

Ο Σέρτα Ακάι, επιβάτης της πτήσης της Τουρκικής Αεροπορίας (THY) στη Ρωσία, εξέφρασε την ευτυχία του με το νέο καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, καθώς επισκέπτεται συχνά τη χώρα.

«Η επέκταση του καθεστώτος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για να συμπεριληφθούν κανονικά διαβατήρια έχει μεγάλη σημασία για τις εμπορικές σχέσεις και τους επιχειρηματίες. Η νέα πρωτοβουλία είναι πολύ ελπιδοφόρα για τους Τούρκους επιχειρηματίες«, ανέφερε.

Ο Dinçer Ateş, ένας Τούρκος εξαγωγέας, τόνισε επίσης ότι το καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για ορισμένες ομάδες διαβατηρίων είναι σημαντικό για τη σύναψη πιο ουσιαστικών οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας