Τετράδη

Δυσάρεστη εξέλιξη αποτέλεσαν για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ζακύνθου τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο νησί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο εκπρόσωποι τουριστικών φορέων τόνισαν ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι προφανώς σε προτεραιότητα και θα υπάρξει απόλυτη συνεργασία των τουριστικών μονάδων και φορέων με τις αρμόδιες αρχές για να μην υπάρξει εξάπλωση της νόσου Covid-19 στην περιοχή. Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν στην ΠΕ Ζακύνθου, η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά κυρία Χριστίνα Τετράδη, δήλωσε τα εξής:

«Μετά τα νέα ειδικά περιοριστικά μέτρα, ένα δύσκολο καλοκαίρι γίνεται ακόμη δυσκολότερο. Η υγεία όλων μας είναι πάνω από όλα, γι’ αυτό και η συνεργασία μας με τις αρμόδιες αρχές για τα νέα μέτρα, είναι δεδομένη. Ο τουρισμός της Ζακύνθου εφάρμοσε και θα συνεχίσει να εφαρμόζει όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα. Τα ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο, από την πρώτη ημέρα λειτουργία τους έως και σήμερα, λειτουργούν υποδειγματικά, τηρώντας επιμελώς όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, με σχετική εκπαίδευση του προσωπικού τους, συμμορφούμενα πλήρως με τους αυστηρούς κανόνες του Ειδικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα Ξενοδοχεία (HEALTH FIRST). 

Δυστυχώς θα μετρήσουμε μεγάλα οικονομικά κόστη και σημαντικές επιχειρηματικές απώλειες, σε μια ήδη χαμένη τουριστική σεζόν. Είναι επείγουσα πλέον η ανάγκη σχεδιασμού ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, σε περιοχές που ισχύουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα (lockdown). Είναι ζήτημα επιβίωσης για τη Ζάκυνθο, καθώς η οικονομία μας εξαρτάται αποκλειστικά από τον τουρισμό», κατέληξε η κυρία Τετράδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας