Χρεωκοπία tour operator

Χρεωκοπία tour operator και Vip αεροπορικής στην Αγγλία έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τουριστική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Η θλιβερή είδηση αφορά δύο tour operators προστασίας ATOL με παρουσία και στην Ελλάδα και μιας VIP αεροπορικής εταιρίας charter, που εκτελούσε πτήσεις και για λογαριασμό της TUI, ενώ είχε μεταφέρει και την Βασίλισσα Ελισάβετ στην επίσκεψή της στην Ιρλανδία.

Η αεροπορική εταιρεία Cello Aviation που εδρεύει στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, εκμεταλλευόταν κυρίως VIP ναυλώσεις, καθώς και την ενοικίαση wet lease, δύο αεροσκαφών – 97 θέσεων Avro RJ100 και Boeing 737-300 148 θέσεων. Η Cello Aviation πραγματοποιούσε επίσης πτήσεις για την Tui στην Ιρλανδία και μετέφερε τη Βασίλισσα στο Δουβλίνο, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ιρλανδία το 2011.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας:

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Cello Aviation έχει σταματήσει να λειτουργεί. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσει στους πελάτες και τους προμηθευτές μας, η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη». Παράλληλα, ο ταξιδιωτικός πράκτορας Seat only, με την επωνυμία Charterflights.co.uk, που ήταν θυγατρική της Cello Aviation, και ο Ski-flights.com, που καλύπτονταν με ATOL, επίσης σταμάτησαν να λειτουργούν την Παρασκευή, σύμφωνα με επιβεβαίωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Αγγλίας (CAA). Ο Charterflights.co.uk, είχε πρόγραμμα για Ελλάδα, με πτήσεις για Ηράκλειο, Κέρκυρα, Ρόδο, Κεφαλονιά, Σκιάθο, Σάμο, Βόλο ,Πρέβεζα, κ.λπ..

Και όπως σχολιάζουν γνώστες της αγοράς, με το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου, θα «σκάσουν» όσες εταιρίες και πράκτορες, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ και η αβεβαιότητα για το Brexit, δεν έχει θετικό αντίκτυπο. Οι ιστοσελίδες των δύο πρακτόρων, δεν έχουν αναρτήσει την ανακοίνωση της παύσης λειτουργίας, πλην όμως σε όλες τις αναζητήσεις για όλους τους προορισμούς, δεν υπάρχουν αποτελέσματα. «Αυτή τη στιγμή συλλέγουμε πληροφορίες από την εταιρεία και θα ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε εκπρόσωπος της CAA στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας. Η Cello Aviation ανήκε στο Gill Group που εδρεύει στο Μπέρμιγχαμ, ο οποίος έχει δραστηριότητα σε έργα πολιτικού μηχανικού, την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τα αδρανή υλικά. Ο δικτυακός τόπος της Gill Group περιγράφει την Cello Aviation ως «κορυφαίο προμηθευτή VIP και αεροπορικής υποστήριξης αεροπορικών εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας