Από τις 18 έως και τις 21 Νοεμβρίου, οπότε θα γίνει η απονομή διπλωμάτων, θα διαρκέσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Court of Master Sommeliers (CMS), που διοργανώνεται δυο φορές το χρόνο στη χώρα μας (Νοέμβριο και Μάρτιο) από τον εκπαιδευτικό οργανισμό W.S.P.C. σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου. Πρόκειται για ένα γεγονός με διεθνή αντίκτυπο και πολλαπλά οφέλη για το ελληνικό κρασί, καθώς ο  εκπαιδευτικός οργανισμός W.S.P.C. παρέχει πιστοποιημένες σπουδές στους οίνους, τα αποστάγματα και την οινοχοϊα, και στη διάρκεια της εκπαίδευσης οι σπουδαστές – υποψήφιοι   Master Sommelier –   έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί, κορυφαίους Έλληνες οινοπαραγωγούς καθώς και την ελληνική γαστρονομία και φιλοξενία.  Για την Ελλάδα αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και μοναδική ευκαιρία προβολής  η εκπαίδευση αυτών των επαγγελματιών εδώ, με δεδομένο ότι είναι μια από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες (οι άλλες  δύο είναι η Αγγλία και η Αυστρία)  που φιλοξενούν τέτοιες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Οι σπουδαστές του CMS είναι επαγγελματίες οινοχόοι που εργάζονται σε βραβευμένα με Αστέρια Michelin εστιατόρια (Mugaritz RestaurantSan Sebastian Spain, Ristorante Italia di Massimo BotturaIstanbul Turkey, Überfahrt RestaurantGermany κ.α.), αλλά και σε κορυφαίους ομίλους και διάσημα θέρετρα (Armani Hotel, Burj Al Arab Hotel, Hakashan Hotel, Four Seasons κ.α.) ανά τον κόσμο. Έρχονται στην χώρα μας για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του CMS –του κορυφαίου οργανισμού πιστοποίησης Οινοχόων παγκοσμίως- από κάθε γωνιά της υφηλίου (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Ισλανδία, Αμερική, Ινδία, Αραβικά Εμιράτα, Ταυλάνδη, Τουρκία, αλλά και Ελλάδα).

Η φιλοξενία των σπουδαστών του Court of Master Sommeliers (CMS)  καθίσταται δυνατή με την ενεργό στήριξη της οργάνωσης, ώστε να διαμορφωθεί ένα ανταγωνιστικό κόστος ανάλογο των εκπαιδευτικών κέντρων πιστοποίησης CMS που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.  Η απονομή των διπλωμάτων θα γίνει την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, στις 19:30, στο W.S.P.C. / The HESTIA Hall / Γλαύκου 11, Παλαιό Φάληρο / στην ειδική VIP αίθουσα εκδηλώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας