δασικές εκτάσεις

Μη δασικές εκτάσεις αξιολογήθηκαν δύο τεμάχια σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας έπειτα από αξιολόγηση των σχετικών αιτήσεων από πλευράς των αρμοδίων δασικών αρχών.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη περίπτωση αφορά την Κέρκυρα, όπου Η Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας, χαρακτήρισε ως μη δασική έκταση 17.369,81 τ.μ. εκ του συνόλου των 27.010 τ.μ. που αιτήθηκε η ΑΤΕ LEASING A.E., στη θέση Μπουλουκα ή Σφραγίδα της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η απόφαση η ανωτέρω έκταση χωρίζεται σε 7 τμήματα, εκ των οποίων η μη δασική έκταση εμφανίζει σήμερα μορφή οικοδομημένου ελαιοκτήματος μεγάλης ηλικίας και περιλαμβάνει μέρος των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου Γυαλισκάρι. Τα λοιπά τμήματα της έκτασης, είναι είτε δασικά, είτε αναδασωτέα ή μη υπαγόμενα στη Δασική Νομοθεσία.

Η δεύτερη περίπτωση μη δασικής έκτασης αφορά, την Διεύθυνση Δασών Χανίων χαρακτήρισε ως μη δασική έκταση 31.384,29 τ.μ. που αιτήθηκε η ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ ΞΤΕ Α.Ε. και βρίσκεται στη Χώρα Σφακίων.

Η απόφαση για τις δασικές εκτάσεις αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η έκταση που απεικονίζεται στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα φέρει ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ στις αεροφωτογραφίες λήψης ετών 1945, 1960, 2009 και 2015, η έκταση εμφανίζεται ως γεωργικά καλλιεργημένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας