Ως τη χρονιά που θα χαρακτηριστεί «Ηλιόλουστες Αποδράσεις» περιγράφει το 2022 ο διευθύνων σύμβουλος του τουρ οπερέιτορ DER Touristik Κ. Ευρώπης, κ. Ingo Burmester, με τους Γερμανούς να δείχνουν διάθεση για ταξίδια καθόλη τη διάρκεια του έτους αναζητώντας ξεκούραση και ανέμελες διακοπές σε προορισμούς «ήλιου-θάλασσας», τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα.

Αυτή είναι η τάση που παρατηρείται στις τρέχουσες κρατήσεις για το χειμώνα, που σημαίνει ότι οι Γερμανοί θα αναζητούν ηλιόλουστους προορισμούς καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Δημοφιλέστεροι ηλιόλουστοι προορισμοί για το χειμώνα είναι η Ισπανία (συμπεριλαμβανομένων των Καναρίων), η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Πορτογαλία, ενώ οι μακρινοί προορισμοί αποτελούν σχεδόν το 45% του συνόλου κρατήσεων (Μαλδίβες, Ταϋλάνδη, Μαυρίκιος, ΗΠΑ, Δομινικανή Δημοκρατία).

Οι χειμερινές κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση 40% σε εβδομαδιαία βάση και οι περισσότερες πραγματοποιούνται στις 9 το βράδυ της Κυριακής, ενώ στα τουριστικά γραφεία η ζήτηση κορυφώνεται το πρωί της Δευτέρας.

Οι Γερμανοί που κάνουν τώρα κρατήσεις για το χειμώνα επωφελούνται εκπτώσεων που φτάνουν το 55%, ενώ εξασφαλίζουν τις τιμές των πακέτων τους ανεξάρτητα από την εξέλιξη της ακρίβειας.

Κορυφαία στις προτιμήσεις τους είναι η αποκλειστικότητα και η ατομικότητα, οι κρατήσεις υψηλότερης τιμής πακέτων, τα ξενοδοχεία και τα δωμάτια ανώτερης κατηγορίας. Επιπλέον, ο μέσος χρόνος διαμονής παρουσιάζει αύξηση κατά μισή ημέρα έναντι της περιόδου προ πανδημίας.

Οι Γερμανοί επιδιώκουν και περισσότερα γαμήλια ταξίδια με στοιχεία πολυτελείας για αυτόν το χειμώνα, αντικαθιστώντας τα σύντομης διάρκειας γαμήλια ταξίδια στην Ευρώπη με μεγαλύτερης διάρκειας διαμονή σε μακρινούς προορισμούς.

Τα στοιχεία προέρχονται από τις κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 17 Ιουνίου 2022 για το χειμώνα του 2022/23 στα ταξιδιωτικά brand DERTOUR, Jahn Reisen, ITS, Meiers Weltreisen και Travelix.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας