ΕΟΣ Σάμου

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου απέσπασαν 15 νέα μετάλλια τη χρονιά που πέρασε. Οι διεθνείς αυτές βραβεύσεις του 2019 πιστοποιούν και επιβεβαιώνουν την ποιότητα των σαμιώτικων οίνων, και προσετέθησαν στις εκατοντάδες που έχουν συγκεντρώσει τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου από το 1934 που ιδρύθηκε ο Συνεταιρισμός.

Το 2019 θα μπορούσε και να ονομαστεί ως «διαμαντένια» χρονιά για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου καθώς όχι ένα αλλά δύο «διαμαντένια» βραβεία (Nova Diamond) απέσπασαν το ξηρό, λευκό Μοσχάτο Άσπρο και το γλυκό, παλαιωμένο Samos Anthemis στο διεθνή διαγωνισμό «Femmes et Vins du monde Concours International», που διεξάγεται στο Μονακό. Το Μοσχάτο Άσπρο, χαρακτηρίστηκε επίσης ως το «πρώτο καλύτερο» μεταξύ των ξηρών λευκών και ως το δεύτερο καλύτερο από όλα τα κρασιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Όσο για το πολυαγαπημένο από τους οινολάτρες Samos Anthemis, το «διαμάντι» -η ανώτερη διάκριση οίνων ανά τον κόσμο- είναι δεύτερο που αποσπά, καθώς είχε τιμηθεί με αυτό και στο διαγωνισμό του 2011.

Με το «Μεγάλο Χρυσό» τιμήθηκε και το Samos Vin Doux στο διαγωνισμό οίνου Selections Mondiales des Vins, διακρινόμενο ανάμεσα σε πολύ αξιόλογα κρασιά από 34 χώρες. Και αυτό που καθιστά τη διάκριση αυτή ακόμη πιο σημαντική είναι το γεγονός πως από τα 1.564 κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα που συμμετείχαν, μόνον έξι κατόρθωσαν να λάβουν το Μεγάλο Χρυσό. Η αξιολόγηση έγινε στο Κεμπέκ του Καναδά από 56 διεθνείς και διακεκριμένους κριτές, οι οποίοι επί τετραήμερο δοκίμασαν ποικιλίες και ετικέτες του παγκόσμιου αμπελώνα.

Τη δική του περίοπτη θέση ανάμεσα στα 7 καλύτερα κρασιά του διαγωνισμού Korea Wine Challenge 2019 διεκδίκησε και κέρδισε επάξια το Samos Nectar 2011. Το γλυκό, λιαστό κρασί του ΕΟΣ Σάμου, εξαετούς παλαίωσης, από 100% Άσπρο Μοσχάτο Σάμου, βραβεύτηκε στην κατηγορία Trophy, που είναι η υψηλότερης ποιότητας κατηγορία του μοναδικού διαγωνισμού οίνου που διεξάγεται στην Κορέα.

Αλλά και στο διαγωνισμό Decanter 2019 και τα τέσσερα γλυκά μοσχάτα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου προκρίθηκαν και τιμήθηκαν με βραβεία, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 17.000 ετικέτες.

Αυτό που αποτελεί μοναδικό αριστείο ποιότητας είναι το γεγονός πως τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει υπάρξει χρονιά που να μην έχουν διακριθεί τα ΠΟΠ γλυκά κρασιά του ΕΟΣΣ,το Samos Vin Doux, το Samos Grand Cru, το Samos Anthemis και το Samos Nectar. Αντίστοιχα, το ξηρό λευκό μοσχάτο από ορεινούς και ημιορεινούς αμπελώνες, το top seller «Ψηλές Κορφές», βραβεύεται ανελλιπώς από την πρώτη κιόλας χρονιά κυκλοφορίας του έως και σήμερα.

Οι εμπορικές και προωθητικές συνεργασίες του ΕΟΣ Σάμου σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένουν και φέτος ισχυρές, επεκτεινόμενες και δυναμικές. Η έμφαση που δόθηκε τα τελευταία χρόνια στην εξωστρέφεια, εδραίωσε την εικόνα ποιότητας και «τίμιας τιμής» που έχει το καταναλωτικό κοινό αλλά και ο οινικός χώρος για τα κρασιά του Συνεταιρισμού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας