Η επόμενη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης για Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά, FRUIT LOGISTICA, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 05. – 07. Φεβρουαρίου 2020 στο Βερολίνο. Στην προηγούμενη διοργάνωση, η Ελλάδα και η Κύπρος εκπροσωπήθηκαν από 85 και 16 επιχειρήσεις αντίστοιχα, μεταξύ αυτών αγροτικοί συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς και εταιρίες τεχνικών συστημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η Ελλάδα σκαρφάλωσε στην 11η θέση παγκοσμίως από πλευράς επισκεπτών, με συνολικά 1.026 Έλληνες επισκέπτες, ενώ και η αύξηση των εκθετών έφτασε στο 10% συγκριτικά με πέρυσι, καλύπτοντας συνολικά 1.598 τ.μ. εκθεσιακού χώρου (9,2% αύξηση από πέρυσι). Ειδικότερα, την Ελλάδα και την Κύπρο εκπροσώπησαν 85 και 16 επιχειρήσεις αντίστοιχα.

Με επιτυχία οργανώθηκαν και φέτος 4 ελληνικά ομαδικά περίπτερα, τα οποία φρόντισαν για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας και την προώθηση των φρέσκων ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, λαμβάνουν χώρα και αρκετά ενδιαφέροντα events και forums με κορυφαίο το Innovation Award, όπου βραβεύεται η εταιρία με το πιο καινοτόμο προϊόν, ενώ τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισε τη φετινή χρονιά η Start-Up Day, όπου συγκεντρώθηκαν νεοσύστατες επιχειρήσεις και τους δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν τις πρωτοπορίες του κλάδου. Επιπρόσθετα, έλαβε μέρος το Logistics Hub, που είχε σαν στόχο την καλύτερη ενημέρωση ως προς τη μεταφορά του προϊόντος, το Tech Stage, που πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα την τεχνολογία του αύριο, το Future Lab, με ιδέες για το μέλλον αλλά και το Fresh Produce Forum, που είχε ιδιαίτερη απήχηση, αναλύοντας όλα τα μείζονα θέματα του κλάδου. Άλλο ένα highlight της έκθεσης αποτέλεσε η πρεμιέρα του Global Women’s Network με συμμετέχοντες από όλες τις ηπείρους, όπου υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα της γυναικείας παρουσίας στον κλάδο. 

Σημειώνεται ότι η FRUIT LOGISTICA, είναι η μοναδική και κορυφαία πλατφόρμα Καινοτομίας, Πληροφόρησης και Επιχειρηματικών Δράσεων στον κλάδο της. Αυτό αποδεικνύεται και από τα νούμερα της τελευταίας διοργάνωσης όπου συγκεντρώθηκαν 3.200 εκθέτες από 90 χώρες απ’ όλο τον κόσμο και περισσότεροι από 78.000 εμπορικοί επισκέπτες από 135 χώρες, ενώ οι start-ups έφτασαν τις 20 εταιρίες από 10 χώρες, από 3 ηπείρους. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, ότι η FRUIT LOGISTICA ξεκίνησε το 1993 με μόλις 100 εκθέτες και σήμερα έχει ξεπεράσει τους 3.000.

Ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Βερολίνου, με στόχο να διευρύνει το διεθνές δίκτυο εκθέσεων και συνεδρίων, διοργανώνει τη 14η ASIA FRUIT LOGISTICA στις 23. – 25.09.2020 στο Ηοng Kong, όπου το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει και για το έτος 2020 Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο εξασφάλισε τη στρατηγική υποστήριξη του Enterprise Greece Invest & Trade για τη συμμετοχή των Ελλήνων εκθετών στην έκθεση ASIA FRUIT LOGISTICA 2019, που δεν συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα, επιδοτώντας την με την ενίσχυση του 50% του ενοικίου του χώρου τους για σταντ επιφάνειας μέχρι 12 τ.μ. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα το 2019 εκπροσωπήθηκε στην έκθεση με 6 δυναμικές επιχειρήσεις.

Επίσης, ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Βερολίνου θα οργανώσει στις 29.- 31.05.2020 την 2η CHINA FRUIT LOGISTICA στη Σαγκάη στο Shanghai Convention & Exhibition Center of International Sourcing, με στόχο την προώθηση των επιχειρήσεων του κλάδου στη μεγάλη αγορά της Κίνας. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κάρτες εισόδου –με μειωμένη τιμή και επιπλέον 10% έκπτωση για τα μέλη μας– μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο της Έκθεσης FRUIT LOGISTICA στην Ελλάδα και την Κύπρο, στην Αθήνα, τηλ.: 210 6419037, στη Θεσ/νίκη τηλ.: 2310 327733 ή στην ιστοσελίδα:www.german-fairs.gr. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας