Διμερής συνάντηση του ΥΝΑΝΠ

Διμερής συνάντηση του ΥΝΑΝΠ Φώτη Κουβέλη με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα , κ. Soo-Suk Lim κατόπιν πρωτοβουλίας της κορεατικής πλευράς.

Τον κ. Πρέσβη συνόδευαν εκπρόσωποι του εμπορικού τομέα της Πρεσβείας της Κορέας στην Ελλάδα, ενώ από πλευράς ΥΝΑΝΠ συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΝΑΝΠ, κ. Διονύσιος Τεμπονέρας και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο. κ. Πρέσβης, αφού αρχικά συνεχάρη τον κ. Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Δημοκρατίας της Κορέας στην πρόσφατη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018» (Αθήνα, 04.06.06.2018), όπου ο Γ. Γ. του ΙΜΟ (Κορεάτης κ. Kitack Lim) απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό, αποδίδοντας έμφαση στο σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων που συμμετείχαν ως εκθέτες, καθώς και στην επιτυχή διοργάνωση του Ελληνο – Κορεατικού Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας (2018 Korean-Hellenic Maritime Cooperation Forum).

Ο κ. Πρέσβης, επιβεβαιώνοντας την υφιστάμενη δομημένη συνεργασία των δύο χωρών στον ναυτιλιακό και ναυπηγικό τομέα, υπογράμμισε την στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κορέας για την περαιτέρω ενίσχυση της, στη βάση της προώθησης του ελληνικού ναυτιλιακού εξοπλισμού στα κορεατικά ναυπηγεία, ζήτημα το οποίο τέθηκε και από τον κ. Τεμπονέρα, στο πλαίσιο της πρόσφατης 3ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδας – Δημοκρατίας της Κορέας (Σεούλ, 22.06.2018) και το οποίο επέφερε σημαντική αύξηση στην χρήση ναυτιλιακού εξοπλισμού ελληνικών εταιρειών από τα ναυπηγεία της Κορέας.

Εν συνεχεία, ο κ. Πρέσβης, αναφέρθηκε στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, ιδίως μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής μεταπτυχιακών σπουδαστών μεταξύ κορεατικών και ελληνικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Παράλληλα, επεσήμανε την υφιστάμενη εποικοδομητική συνεργασία των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα και την προτεραιότητα που αποδίδεται από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη ναυτιλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας