Κύμη

Την υποβολή πρότασης ωρίμανσης για υπηρεσίες που αφορούν στον Σχεδιασμό, Ανάπτυξη και Προβολή Δικτύου για πεζοπορίες και ποδηλατικές διαδρομές ενέκρινε ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου. 

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου στο πλαίσιο του σχεδιασμού της τουριστικής στρατηγικής του για τα επόμενα χρόνια προσβλέπει στην ολοκλήρωση του δικτύου μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών, στην συνολική σήμανσή του και στην ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος εντός του δικτύου αυτού.

Ο Δήμος διαθέτει ένα πλούσιο δίκτυο παραδοσιακών μονοπατιών, τα οποία χρησιμοποιούνταν τα παλαιότερα χρόνια ως οδοί επικοινωνίας. Τα μονοπάτια αυτά συχνά περνούν μέσα από οικισμούς αγροτικό ή ορεινό τοπίο, διέρχονται από σημεία ενδιαφέροντος όπως βυζαντινές εκκλησίες, αρχαιότητες κ.ά.

Ένα δίκτυο μονοπατιών, με διαδρομές εύκολες ή μέτριας δυσκολίας προσφέρεται για ήπια πεζοπορία ακόμα και στους πιο θερμούς καλοκαιρινούς μήνες και είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας αλλά μπορεί να προσελκύσει και ανθρώπους κάθε ηλικίας και περιπατητικού επιπέδου καθώς προσφέρει εναλλαγή τοπίων και αξιοθέατα από διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

Στόχος είναι η δημιουργία και προώθηση ολοκληρωμένων προϊόντων με θέμα την «περιήγηση». Η περιήγηση με διάφορα μέσα και συνδυασμό θεματολογίας / ενδιαφέροντος είναι το προϊόν που θα βοηθήσει στην άμβλυνση της εποχικότητας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η λεπτομερής καταγραφή των υπαρχουσών πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών, των πολιτιστικών, θεματικών σημείων που περιλαμβάνουν, της σήμανσης που διαθέτουν και των βελτιώσεων που απαιτούνται.

Επίσης, προβλέπεται σχεδιασμός και αποτύπωση με τεχνολογία GPS του τελικού δικτύου μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών (συνολικά περίπου 80 χλμ. πεζοπορικών και 80 χλμ. ποδηλατικών) και των σημείων ενδιαφέροντος που θα περιλαμβάνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας