δωδώνη

Η δωδώνη , λανσάρει φέτος χειροποίητα είδη σε σοκολατάκια και πλάκες σοκολάτας υψηλής ποιότητας.

Έχοντας ως βάση σοκολάτα εξαιρετικής ποιότητας, η δωδώνη χρησιμοποιεί καρπούς κακάου που προέρχονται από επιλεγμένες περιοχές της Ιάβας, στην Ινδονησία, όπου παράγονται οι καλύτερες ποικιλίες του κόσμου. Όταν οι καρποί έρθουν στην Ευρώπη, διαχωρίζονται και καβουρδίζονται για να αναδύονται συνολικά πάνω από 480 αρώματα, όπως πορτοκαλιού, καφέ, γαρύφαλλου, δαμάσκηνου, κ.α.

Παράλληλα, με μεγάλο χρόνο ωρίμανσης (+48 ώρες) που προσδίδει μια ομοιόμορφη και βελούδινη γεύση, οι σοκολάτες και τα σοκολατάκια δωδώνη περιέχουν μικρότερο ποσοστό ζάχαρης, σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Επίσης τα προϊόντα δωδώνη διαθέτουν βούτυρο κακάο, αντί άλλων λιπαρών ουσιών, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ποιοτικούς ξηρούς καρπούς (15-30%).

Οι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν την σοκολάτα

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανοδικά κινούνται, κατά κύριο λόγο, οι διαφορετικές υποκατηγορίες των προϊόντων σοκολάτας στην ελληνική αγορά καθώς σύμφωνα με την IRI τα τελευταία στοιχεία για το διάστημα από 01/01/18 μέχρι και 26/08/18 δείχνουν πως η κατηγορία της σοκολάτας σε πλάκα είναι ανοδική και σε αξία αλλά και σε όγκο. Επίσης προκύπτει άνοδος της τάξης του 0,9% για την αξία των πωλήσεων και σε όρους όγκου κατά 1,2%, ενώ άνοδο σημειώνουν και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας κατά 34,5% σε αξία πωλήσεων και σε όρους όγκου κατά 41,8%.

Σημειώνεται ότι η κατηγορία της εποχιακής σοκολάτας (χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά) σημειώνει άνοδο κατά 12,6% σε αξία και κατά 20,4% σε όγκο. Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι ανοδικά κατά 573,6% σε αξία και κατά 697,6% σε όγκο. Η κατηγορία σοκολατάκια σημειώνει άνοδο κατά 0,4% σε αξία και πτώση σε όγκο κατά 0,1%, ενώ πτώση παρατηρείται και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της τάξης του 7,8% σε αξία και σε όγκο 5,2%. Η κατηγορία των γκοφρετοειδών είναι πτωτική κατά 1,3% σε αξία και ανοδική κατά 3,4% σε όγκο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας