Για πρώτη φορά μετά από 1623 χρόνια «αναβίωσε» το 2016 ο Δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μεταξύ Αρχαίας Ήλιδας (της πόλης που διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες) και Αρχαίας Ολυμπίας (του ιερού τόπου στον οποίο τελούνταν οι αγώνες).

Ο Δρόμος της Εκεχειρίας έλαβε παγκόσμια διάσταση καθώς ήταν υπό την αιγίδα του CISM, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της ΕΟΕ, της ΔΟΑ, της UNESCO και διοργανώθηκε από την ΜΚΟ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ», με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ήλιδας και εκτελεστικό φορέα το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Ο «Δρόμος της Εκεχειρίας» και οι εκδηλώσεις που προηγήθηκαν ήταν επίσης υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού.

Το 2017 ακολούθησε σειρά εκδηλώσεων από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με κεντρική τον «Δρόμο Εκεχειρίας 2017», η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Για το 2018 έχουν προγραμματιστεί οι καθιερωμένες εκδηλώσεις με κεντρική τον «Δρόμο Εκεχειρίας 2018» στις 22 Απριλίου.

Για την υλοποίηση και τη συνέχιση των προγραμματισμένων δράσεων, καθώς και για τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή τους, είναι απαραίτητη η στήριξή τους μέσω χορηγιών από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο. Στόχος είναι οι εκδηλώσεις αυτές να καθιερωθούν ως θεσμός. Οι εταιρείες που θα τις στηρίξουν, θα ταυτίσουν το όνομά τους με αυτό το νέο θεσμό που στοχεύει στην ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών-πρωτίστως της Εκεχειρίας, αλλά και την προβολή της Ελλάδας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας