Εκπαίδευση-πρόκριμα επαγγελματικής αποκατάστασης στον τουρισμό και την εστίαση επιχειρεί να εξασφαλίσει το Εκπαιδευτικό Κέντρο DUAL Hellas του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Η εκπαιδευτική πρόταση του DUAL Hellas

DUAL HellasΣτην έναρξη εγγραφών στα εκπαιδευτικά προγράμματα Τουρισμού και Εστίασης για το έτος 2019 – 2020, τα οποία κι υλοποιούνται σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, προχώρησε το Εκπαιδευτικό Κέντρο, DUAL Hellas (www.dual.com.gr). Το τελευταίο αποτελεί κίνηση στην οποία προχώρησε με την ίδρυσή του πέρυσι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης ανθρώπινου δυναμικού, που ενδιαφέρεται να οικοδομήσει μια στέρεη και σίγουρη καριέρα στον Τουρισμό και την Εστίαση.

Πρόκειται για προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να χαράξουν και να ακολουθήσουν μια στέρεη όσο και σίγουρη καριέρα στους τομείς του Τουρισμού και της Εστίασης. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις ειδικότητες. Αυτές του:

  • Ξενοδοχοϋπαλλήλου
  • Ειδικού/-ής Εστιατορίου
  • Μάγειρα – Μαγείρισσας

Μετά το πέρας της τριετούς εκπαίδευσής τους, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Τουρισμού και Εστίασης του DUAL Hellas υλοποιούνται σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Προσφορά τουλάχιστον 150 θέσεων εργασίας για το φετινό καλοκαίρι

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στον αμέσως προηγούμενο κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος DUAL Hellas προσφέρθηκαν κάτι παραπάνω από 150 θέσεις εργασίας στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά. Συγκεκριμένα, άμα τη ενάρξει του κύκλου εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο δέχτηκε προσφορές για εργαζόμενους από γνωστούς ομίλους ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων, μεταξύ των οποίων οι Aldemar Resorts, Aquila Hotels & Resorts και Atlantica Hotels & Resorts. Οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας διατέθηκαν σε εκπαιδευόμενους που παρακολούθησαν το πρόγραμμα DUAL Hellas, οι οποίοι ήδη φέτος το καλοκαίρι ξεκίνησαν να απασχολούνται για χρονικό διάστημα 6 μηνών, λαμβάνοντας πλήρη μισθό, επιδόματα κι ασφάλιση.

DUAL HellasΌπως υπογραμμίζεται από στελέχη του Επιμελητηρίου, το DUAL Hellas βασίζεται στο πιλοτικό έργο Διττής Εκπαίδευσης MENDI, στο οποίο εκπαιδεύτηκαν περίπου 145 νέοι και νέες, το 92% των οποίων εργάζεται σήμερα σε γνωστές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Σύμφωνα δε με τον γενικό διευθυντή του Επιμελητηρίου, Αθανάσιο Κελέμη: «Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο προέβη στην προαναφερόμενη πρωτοβουλία, έχοντας διαπιστώσει τη μεγάλη ανάγκη του τουριστικού κλάδου για την εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού, το οποίο με τη σειρά του θα διακρίνεται από άρτιες επαγγελματικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες.

Κατά τη διάρκεια της συνολικά τριετούς εκπαίδευσης, η οποία ακολουθεί το γερμανικό πρότυπο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τις απαραίτητες γνώσεις και καλλιεργούν τις δεξιότητες κι ικανότητες που απαιτούνται, ώστε να γίνουν τα αυριανά στελέχη στο ελληνικό τουριστικό γίγνεσθαι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας