Χάρης Θεοχάρης

«Κίνητρο η εμπιστοσύνη των ξένων κυβερνήσεων» επισημαίνει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. 

Ο Χάρης Θεοχάρης εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση της Γερμανίας να απελευθερώσει πλήρως την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός τονίζει ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει την άριστη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, η οποία αποτυπώνεται στη συνεχή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού, όπως τονίζει ο υπουργός Τουρισμού, προχωρά με υπευθυνότητα, με τη μέγιστη δυνατή φροντίδα για την υγειονομική ασφάλεια των φιλοξενούμενών μας, αλλά και των Ελλήνων πολιτών.

«Το παράδειγμα της Γερμανίας αναμένουμε να ακολουθήσουν πολλές άλλες χώρες, επιταχύνοντας την ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα.

Βεβαίως, η εμπιστοσύνη που δείχνουν σε εμάς οι ξένες κυβερνήσεις, θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο, ώστε να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και το πρόγραμμα του εμβολιασμού», αναφέρει ο κ Θεοχάρης.

Να σημειώσουμε πως το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», στα στοιχεία του οποίου βασίζονται και οι σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνει πως από την Κυριακή 20 Ιουνίου, η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου» λόγω του κορονοϊού.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ήδη αφαιρεθεί από την κατηγορία «κινδύνου» οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου και το ‘Αγιον Όρος.

Μαζί με την Ελλάδα, από τη λίστα αφαιρούνται μεθαύριο σχεδόν ολόκληρη η Γαλλία, η Ελβετία και το Βέλγιο. Όποιος φθάνει στη Γερμανία από κάποια από αυτές τις περιοχές δεν θα υπόκειται στο εξής σε κανέναν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς του προηγούμενου διαστήματος.

Ετοιμάζεται και η Βρετανία

Η Daily Telegraph αποκάλυψε τις προηγούμενες ημέρες πως κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Λονδίνο έχουν σχέδια για την κατάργηση της 10 ημερών καραντίνας για τους τουρίστες που θα επιστρέφουν στο βρετανικό έδαφος. Αφορά σε χώρες της «πορτοκαλί» ταξιδιωτικής λίστας, εφόσον έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, μία τέτοια εξέλιξη στην ουσία θα μετέτρεπε τις «πορτοκαλί» χώρες σε «πράσινες» για τους πλήρως εμβολιασμένους, δημιουργώντας την προοπτική επανέναρξης των διεθνών ταξιδιών αναψυχής προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Πάντως, οι προτάσεις αυτές βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο, αναφέρει το δημοσίευμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας