ΕΦΕΤ

Ακόμη ένα μη ασφαλές προϊόν εντόπισε ο ΕΦΕΤ στην αγορά, που δείχνει το τελευταίο διάστημα να έχει εντείνει τους ελέγχους στα τρόφιμα, ενδεχομένως και λόγω της πανδημίας του Covid-19. Γενικότερα διεθνώς δεν έχει διαπιστωθεί μετάδοση του κορωνοϊού από τρόφιμα, ωστόσο φαίνεται πως οι κρατικές υπηρεσίες και ειδικά ο φορέας ελέγχου τροφίμων βρίσκονται σε εγρήγορση γύρω από το θέμα της ασφάλειας των τροφίμων με δεδομένο πως έχει ξεκινήσει σε αυτή τη δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο και η τουριστική σεζόν.

ΕΦΕΤΑυτή τη φορά ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο και διανέμεται από την εταιρεία ΜΕΤΡΟ Α.Ε.Β.Ε. (υποκατάστημα MyMarket), με την εμπορική ονομασία «ΠΕΔΙΝΕΣ ΦΑΡΜΕΣ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ» με ημερομηνία παραγωγής 18/11/19 και ημερομηνία λήξης 18/11/20, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ε.Ε. από την εταιρεία Pimel Trading ltd., Vasil Aprilov Blvd. 157, Plovdiv, Βουλγαρία, και σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας