ΕΦΕΤ

Με αφορμή διάφορες διαφημίσεις ροφημάτων και τροφίμων που δήθεν προστατεύουν από τον κορωνοϊό, ή ακόμη και τον θεραπεύουν, ο ΕΦΕΤ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι τέτοιου είδους ισχυρισμοί αποτελούν παραπλάνηση του κοινού και απαγορεύονται.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του φορέα αναφέρεται: «Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της προστασίας των συμφερόντων του καταναλωτή και λαμβάνοντας υπόψη την εύλογη ανησυχία των καταναλωτών και την επιθυμία τους για τρόφιμα που πιθανόν να βοηθούν στην πρόληψη ή και την θεραπεία του κορωνοϊού και το πόσο ευάλωτοι μπορεί να γίνουν σε πιθανή παραπλάνηση από διαφημίσεις/αναρτήσεις σε ιστοσελίδες εταιρειών που διακινούν τρόφιμα  μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, ενημερώνει ότι :

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις/παρουσιάσεις προς πώληση τροφίμων, στις οποίες υπάρχει υπαινιγμός ότι τρόφιμο ή κάποιο συστατικό τροφίμου συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία από ιογενείς λοιμώξεις ή υπάρχει ισχυρισμός υγείας που υπονοεί την ενίσχυση της ανοσίας έναντι οποιουδήποτε ιού».

Στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ υπογραμμίζεται πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες σχετικές με την αποτελεσματικότητα τροφίμων ή συστατικών τροφίμων έναντι του κορωνοϊού και επομένως δεν μπορεί να γίνει κανένας ισχυρισμός υγείας που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.

Γεγονός είναι πως στην περίοδο της καραντίνας, ιδιαίτερα το διαδίκτυο ξεχείλισε από «πληροφορίες» και πρακτικές που υποτίθεται πως μπορούν να βοηθήσουν απέναντι στον Covid-19. Όπως, όμως, τονίζει και ο ΕΦΕΤ τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι επαρκώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, στοιχειοθετημένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας