Ευστάθιος Λιακόπουλος. Ο Αναπτυξιακός Νόμος «Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη 2.0» και το σχέδιο μετάβασης του Τουρισμού την επόμενη 10ετία

Ευστάθιος Λιακόπουλος

Founder -CEO της BSS

Το 2021 η Ελλάδα βρέθηκε στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις. Στο πλήρες τουριστικό come back της χώρας έρχεται πλέον ενισχυτικά και ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος «Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη 2.0» στον τομέα Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού. Με στόχο την ενίσχυση των υποδομών στους τουριστικούς προορισμούς, θα δοθεί έμφαση στις δημόσιες οδικές, λιμενικές και άλλες υποδομές αλλά και στις ιδιωτικές επενδύσεις, ειδικά στους τομείς της φιλοξενίας και των μεταφορών. Βασικός στόχος παραμένει η ενεργειακή αναβάθμιση καταλυμάτων και η ενίσχυση του πράσινου στόλου μεταφορών. Για να προσεγγίσουμε το μέγεθος της ευκαιρίας αρκεί να σκεφτούμε ότι ένας επιχειρηματίας σήμερα έχει δυνατότητα για μια επένδυση, π.χ. 1 εκατομμ. ευρώ, να λάβει επιχορήγηση έως και €700.000 και να χρηματοδοτηθεί για το υπόλοιπο με μέσο επιτόκιο 1,5%!

Ποτέ ξανά δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας. Για πρώτη φορά δεν απαιτείται ιδία συμμετοχή του επιχειρηματία. Το σύνολο της επένδυσης μπορεί να προέρχεται από συνδυασμό με άλλα δανειακά εργαλεία. Στο 25% του ενισχυόμενου κόστους του επενδυτικού σχεδίου δεν πρέπει να περιλαμβάνεται κρατική ενίσχυση, δημόσια στήριξη ή παροχή. Η μεταβατική οδός για τον Τουρισμό τα επόμενα 10 χρόνια, το γνωστό σε όλους Transition Pathway for Tourism, είναι ένα σχέδιο για την επίτευξη των πράσινων και ψηφιακών μεταβάσεων και της μακροπρόθεσμης ανθεκτικότητας του κλάδου. Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση του τουρισμού, ανοίγοντας τον δρόμο προς ένα φιλικό στο περιβάλλον τουριστικό οικοσύστημα, από 2030 και μετά.

Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος έρχεται για να λειτουργήσει ως μοχλός εκτίναξης.

Η BSS, ως business partner του επιχειρηματικού κόσμου, συμβάλλει στην πραγμάτωση των επιχειρηματικών οραμάτων. Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος έρχεται για να λειτουργήσει ως μοχλός εκτίναξης. Η ζήτηση για επενδυτικά σχέδια είναι πλέον πολύ μεγάλη και η δυνατότητα κάλυψης αυτών από σοβαρές συμβουλευτικές υπηρεσίες δεν είναι ανεξάντλητη. Η επιχείρησή μας παρέχει στους πελάτες της ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Έχοντας απόλυτη επιτυχία στις υποβολές μας όλα αυτά τα έτη και άριστη συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα, διαχειριζόμενη χρηματοδοτήσεις ύψους €1,5 δις ετησίως, διαθέτοντας υποστήριξη σε φορολογιστικό επίπεδο μέσω της θυγατρικής μας BSS TAX και ανάλογη στήριξη σε επίπεδο ορκωτών, η υπηρεσία που παρέχουμε είναι ολοκληρωμένη και ασφαλής.

Στόχος μας δεν είναι απλώς η υποβολή μιας επενδυτικής πρότασης, αλλά και να διασφαλίσουμε στον πελάτη ότι η επένδυση πρέπει να πραγματοποιηθεί και θα αποδειχθεί επικερδής και ωφέλιμη για εκείνον. Στη συνέχεια σχεδιάζουμε το καλύτερο επενδυτικό σχήμα, κάνουμε την υποβολή και ακόμα περισσότερο διασφαλίζουμε την ορθή διαχείριση του έργου, ώστε η επιχείρηση να λάβει απρόσκοπτα τις ενισχύσεις οι οποίες έχουν εγκριθεί. Η συνεχής επιμόρφωση της ομάδας στους νέους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε ο νέος νόμος, όπως το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία (Έκθεση Επιτροπής Πισσαρίδη) το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ελλάδα 2.0), ο Νέος Χάρτης Περιφερειακών Ενισχύσεων 2022- 2027, οι στόχοι του ΕΣΠΑ 2021-2027, η στρατηγική για τη βιομηχανία (Industry 4.0), καθώς και η προσαρμογή στις ανάγκες της σημερινής ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας, καθιστούν την BSS μία ελληνική εταιρεία-ισχυρότατο συνεργάτη για την υπαγωγή των ελληνικών επιχειρήσεων στις μεγάλες (και όχι μόνο) επενδύσεις που θα αναδείξουν την ελληνική οικονομία και τη χώρα, οικοδομώντας ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας για όλους.

www.bssplus.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας