βιώσιμη ανάπτυξη

Uxue Azpiroz TUV HellasΆρθρο της Uxue Azpiroz, διευθύντρια Γραφείου Κρήτης και υπεύθυνη Τομέα Τροφίμων Ελλάδας της TÜV HELLAS

Στην Ελλάδα ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης με συνεχή ετήσια αύξηση εσόδων και με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όμως η άφιξη εκατομμυρίων τουριστών, πέραν των εσόδων, φέρνει ταυτόχρονα και πολύ μεγάλες ευθύνες.

Για να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις, θα πρέπει να αναπροσανατολιστούμε σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, καθιστώντας τον τουρισμό εργαλείο για την προώθηση της ισότητας, της κοινωνικής ένταξης, της αξιοπρεπούς εργασίας, της διατήρησης των οικοσυστημάτων, της κληρονομιάς και της κοινωνικής συνοχής.

Η εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης από τις επιχειρήσεις και η επιθεώρησή τους αποσκοπούν σε αυτό ακριβώς, την αντιμετώπιση των πολλών δυνητικών θεμάτων που αφορούν στον τουρίστα, την Ποιότητα, την Ασφάλεια, το Περιβάλλον, την Αυθεντικότητα και όχι μόνο. Παράλληλα, απαιτείται συντονισμός των αρχών, του επιχειρηματικού κόσμου και των φορέων ελέγχου ώστε να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) κατέχει ηγετική θέση στον χώρο του Τουρισμού στις επιθεωρήσεις υποδομών, στις πιστοποιήσεις για απόκτηση του σήματος λειτουργίας, στις πιστοποιήσεις για συστήματα διαχείρισης ποιότητας, περιβάλλοντος και ασφάλειας των τροφίμων, στην αειφορία και την κοινωνική ευθύνη. Η παροχή ενός ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών για την τουριστική βιομηχανία αποτελεί έναν από τους βασικότερους στρατηγικούς μας στόχους. Από την πλευρά μας ανανεώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας προσφέροντας εκτός από την Πιστοποίηση και τον Έλεγχο και ένα πλήθος άλλων προσαρμοσμένων λύσεων με βάση τις απαιτήσεις των πελατών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας