Ο νέος διεθνής αερολιμένας Daxing του Πεκίνου εγκαινιάστηκε επίσημα, εγκαίρως για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την 1η Οκτωβρίου.

Το Daxing πρόκειται να αναμετρηθεί με το Hartsfield-Jackson στην Ατλάντα για τον τίτλο του πιο πολυσύχναστου αερολιμένα στον κόσμο σε αριθμούς επιβατών σε λίγα χρόνια.

Ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping άνοιξε το τερματικό λίγο πριν το μεσημέρι ενώ κύρια πτήση του αεροδρομίου ήταν της China Southern Airbus A380 που απογειώθηκε από έναν από τους τέσσερις διαδρόμους του αεροδρομίου καθώς είναι και ο κύριος ενοικιαστής του Daxing.

Το φουτουριστικό αεροδρόμιο σχεδιάστηκε από την εκλιπούσα Zaha Hadid. Η μορφή του αεροδρομίου είναι σε σχήμα αστερία με πέντε κόμβους και τέσσερις διαδρόμους, με σχέδια για έως και τρεις διαδρόμους ακόμη στο μέλλον ώστε να μπορούν να χειριστούν 620.000 πτήσεις ετησίως. Το κόστος της κινεζικής κυβέρνησης ήταν περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον αερολιμένα, και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από πέντε χρόνια.

Βρίσκεται 46 χιλιόμετρα νότια της πλατείας Tiananmen, και θα λειτουργεί με πλήρη ισχύ το 2040, με οκτώ διάδρομους και τη δυνατότητα να δέχεται 100 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Το Daxing είναι το δεύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Κινεζικής πρωτεύουσας και είχε ως στόχο να μειώσει την πίεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, το οποίο χειρίστηκε περισσότερους από 100 εκατομμύρια επιβάτες το περασμένο έτος, δεύτερο στον κόσμο μετά το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson στην Ατλάντα.

Οι πτήσεις από άλλες αεροπορικές εταιρείες που πρόκειται να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο, με τριψήφιο κωδικό PKX, προγραμματίστηκαν επίσης αργότερα την ίδια ημέρα. Ενώ αρχικά, οι μόνες πτήσεις που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο είναι εγχώριες.

Η Κίνα αναμένεται να ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως τη μεγαλύτερη αεροπορική αγορά παγκοσμίως, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών μέχρι τα μέσα του 2020 και να χειριστεί περίπου 1,6 δισεκατομμύρια αεροπορικούς ταξιδιώτες ετησίως έως το 2037.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας