Εγκρίθηκε η πρακτική άσκηση σπουδαστών τουριστικών επαγγελμάτων σε ξενοδοχεία

Ξεκινάει όπως όλα δείχνουν η πρακτική άσκηση σπουδαστών τουριστικών επαγγελμάτων σε ξενοδοχεία για το καλοκαίρι μετά από έγκριση του Υπουργείου Τουρισμού.

Η πρακτική αφορά Σπουδαστές/Σπουδάστριες Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης: από 2.7.2018 έως 30.9.2018 (90 ημέρες) και καταρτιζόμενους ΙΕΚ έως εξής.

  • Οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ Α΄ έτους, των ειδικοτήτων «Ειδικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας», «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής» πραγματοποιούν πρακτική 480 ωρών, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός της χρονικής περιόδου από 11.6.2018 έως 15.9.2018.
  • Οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ Β΄ έτους, της ειδικότητας «Ειδικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» πραγματοποιούν πρακτική 240 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτικής άσκησης, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 30.4.2018 έως 15.9.2018.
  • Οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ Β΄ έτους, της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 60 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτική άσκηση, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 30.5.2018 έως 15.9.2018.
  • Οι καταρτιζόμενοι Β΄ έτους ΙΕΚ, της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής» πραγματοποιούν άσκηση 90 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτική άσκηση, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 24.5.2018 έως 15.9.2018.Κατευθύνσεις προς τους Διευθυντές ξενοδοχείων

Όσον αφορά σπουδαστές/στριες ανωτέρων σχολών τουριστικής εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης σχετικά με τα ξενοδοχεία σκοπός της πρακτικής είναι να δοθεί στους ασκούμενους η ευκαιρία για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και την ανάληψη ευθυνών και γι αυτό οι Διευθυντές των Ξενοδοχείων και οι υπεύθυνοι των Τμημάτων οφείλουν να παρακολουθούν με ακρίβεια τους ασκούμενους.

Τα ξενοδοχεία οφείλουν να εποπτεύουν τη σωστή εκπαίδευσή των σπουδαστών και να μην χρησιμοποιούν τους ασκούμενους μόνο για την κάλυψη των αναγκών τους  ούτε να τους απασχολούν για άσχετα πέρα από το αντικείμενο τους δραστηριότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας