Ώθηση στον θρησκευτικό τουρισμό επιχειρεί να δώσει το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, το οποίο διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην Αθήνα για τους προσκυνηματικούς προορισμούς και τα ιδιαίτερα χριστιανικά έθιμα του νησιού.

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν την ευκαιρία να παρακολυθήσουν και να μάθουν για τα σημαντικά προσκυνημάτα της Κύπρου. Η εκδήλωση «Κύπρος: Mεγαλείο Βυζαντινού Πολιτισμού» θα διεξαχθεί στις 16.12.19 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιωάννου Γενναδίου 14 & Ιασίου 1, Ισόγειο, Αθήνα).

Η εκδήλωση έχει δύο μέρη:

Στο πρώτο θα παρουσιαστούν από την κ. Ιωάννα Χατζηκωστή, Λειτουργό Μάρκετινγκ του ΥΦΥΤ Κύπρου, οι εκδόσεις του Υφυπουργείου με τίτλο «Κύπρος: Mεγαλείο Βυζαντινού Πολιτισμού»:

  • Οι Δέκα Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές Εκκλησίες της UNESCO
  • Σημαντικά Μοναστήρια της Κύπρου

Στο δεύτερο μέρος, η κ. Ζωή Αλεξανδρή, Ιστορικός, Αρχαιολόγος, Θεολόγος και Επιστημονική συνεργάτιδα στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Γραφείο Πατρολογίας θα παρουσιάσει τα Iδιαίτερα χριστιανικά ήθη και έθιμα της Κύπρου”.

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων για την Κύπρο ως προσκυνηματικό προορισμό. Η εκδήλωση απευθύνεται σε Ιερείς, ταξιδιωτικά γραφεία, ΚΑΠΗ, συλλόγους, πιστούς και όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη Κύπρο ως προσκυνηματικό προορισμό.

Υποβολή συμμετοχών απαραίτητη στον σύνδεσμο https://forms.gle/WUXntJrCsTa48rnHA  ή στο cdmt.athens@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 2103610179 ή στο φαξ 210 3644798.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας