ΣΔΞΑ, Έκθεση, Economist, ΣΕΤΕ, Marriott, COVID-19, ΠΝΠ, πανδημία, ΠΟΤ, κορονοϊός, τουρισμός, ΕΦΕΤ, UFI, απώλειες, μέτρα, ΞΕΕ, τουρισμό, ΦΕΚ, κορωνοϊός, brand, πρωτόκολλα

Δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 987/Β/22.3.20) η κοινή υπουργική απόφαση για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 23 Μαρτίου και ώρα 23:00 μ.μ. μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020, στις 12:00 π.μ.

Ειδικά για τα τουριστικά καταλύματα στα οποία, κατά τη δημοσίευση της απόφασης, διέμεναν ένοικοι σε ποσοστό τουλάχιστον 10% της συνολικής τους δυναμικότητας σε κλίνες, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ από τις 26 Μαρτίου και ώρα 12:00 π.μ., ενώ διαρκεί μέχρι και τις 30 Απριλίου, στις 12:00 π.μ.

Όπως επισημαίνεται στο ΦΕΚ, κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της απόφασης επιτρέπεται η λειτουργία ενός τουριστικού καταλύματος ανά περιφερειακή ενότητα. Ειδικώς στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, επιτρέπεται η λειτουργία τριών τουριστικών καταλυμάτων.

Από την απαγόρευση θα εξαιρούνται καταλύματα για τη στέγαση:

  • Προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
  • Πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού.
  • Προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών, (δ) προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών,
  • Προσφύγων ή αιτούντων άσυλο,
  • Φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών τωνΑ.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ήδιεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή.
  • Εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό.

Να υπενθυμίσουμε πως η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας των εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από τις 14 Μαρτίου που επίσης θα διαρκέσει έως τα τέλη Απριλίου. Για την αναστολή λειτουργίας και των 12μηνων ξενοδοχείων υπήρξαν κινήσεις και από Ενώσεις Ξενοδόχων, όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που ζήτησαν ουσιαστικά να προχωρήσει η κυβέρνηση στο μέτρο αναστολής λειτουργίας, καθώς οι πληρότητες που εμφάνιζαν ήταν δραματικά χαμηλές εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων που έχουν ληφθεί και λαμβάνονται παγκοσμίως για την μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Ποια ξενοδοχεία μένουν ανοιχτά

H λίστα με τα 50 πρώτα ξενοδοχεία, τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ’ εξαίρεση του μέτρου απαγόρευσης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού. Η λίστα βρίσκεται εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας