Σοφία Ζαχαράκη

«Ο ελληνικός τουρισμός έχει «πάρει μπρος»- ανοίξαμε πανιά», δήλωσε η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει και μια αναμονή από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία.

Μιλώντας την Κυριακή 20 Ιουνίου στον ΑΝΤ1, η υφυπουργός τουρισμού τόνισε πως ως τουριστική αγορά «ανοίξαμε πανιά» και ότι υπάρχουν πιο αισιόδοξα μηνύματα από χώρες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ και γίνονται συνέργειες. «Υπάρχουν ελπίδες να πάμε καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε και σε μια σειρά από διπλωματικές και πολιτικές κινήσεις που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με την απόφαση της Βρετανίας να εντάξει στην «πορτοκαλί λίστα» την Ελλάδα –κάτι που σημαίνει πως όποιος επιστρέφει από τη χώρα μας θα πρέπει να μείνει σε πολυήμερη καραντίνα, γεγονός αποτρεπτικό για πολλούς τουρίστες.

«Το θέμα είναι τι πρέπει να μετράμε; Πρέπει να μετράμε τις ημέρες διαμονής και τις δαπάνες που κάνουν οι ταξιδιώτες. Στην εποχή της πανδημίας, όσοι ταξιδεύουν μένουν περισσότερες ημέρες και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με τις έρευνες» δήλωσε η κ. Ζαχαράκη.

Ακόμη, η ίδια αναφέρθηκε στη «βελτίωση» των όρων που υπάρχουν στα πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία λόγω της πανδημίας.

«Η καθημερινότητα του τουρίστα είναι πιο εύκολη σε σχέση με πέρσι» τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού.

Ικανοποίηση Θεοχάρη για την απελευθέρωση της τουριστικής κίνησης από Γερμανία

Ο Χάρης Θεοχάρης εξέφρασε το Σάββατο την ικανοποίηση του για την απόφαση της Γερμανίας να απελευθερώσει πλήρως την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός τονίζει ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει την άριστη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, η οποία αποτυπώνεται στη συνεχή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού, όπως τονίζει ο υπουργός Τουρισμού, προχωρά με υπευθυνότητα, με τη μέγιστη δυνατή φροντίδα για την υγειονομική ασφάλεια των φιλοξενούμενών μας, αλλά και των Ελλήνων πολιτών.

«Το παράδειγμα της Γερμανίας αναμένουμε να ακολουθήσουν πολλές άλλες χώρες, επιταχύνοντας την ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα.

Βεβαίως, η εμπιστοσύνη που δείχνουν σε εμάς οι ξένες κυβερνήσεις, θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο, ώστε να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και το πρόγραμμα του εμβολιασμού», αναφέρει ο κ Θεοχάρης.

Να σημειώσουμε πως το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», στα στοιχεία του οποίου βασίζονται και οι σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνει πως από χθες, Κυριακή 20 Ιουνίου, η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου» λόγω του κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας