Πάφος

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία φέτος τον Ιούλιο τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου ανήλθαν στις 62.961 σε σύγκριση με 37.406 τον Ιούλιο του 2020, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 68,3%, με το 55% να έχει επιλέξει την Ελλάδα.

Ο επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων της Κύπρου (ACTA) Ντίνος Κάκουρας, δήλωσε στη StockWatch ότι «κατά μέσο όρο οι κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά τον Ιούλιο και Αύγουστο κυμαίνονται στο 30% των αντίστοιχων μηνών του 2019 ενώ προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ χαμηλές και σχεδόν μηδενικές σε Αμερική και Άπω Ανατολή».

Σύμφωνα με τον κ. Κάκουρα, πρώτοι στη λίστα είναι οι προορισμοί στους οποίους υπάρχουν απευθείας πτήσεις όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Κεφαλονιά, η Σκιάθος, η Μύκονος, η Πρέβεζα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διευκρίνισε εντούτοις ότι «επειδή οι κρατήσεις και ο αριθμός των πτήσεων είναι περιορισμένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο μείωσης της αξίας του τουριστικού πακέτου, το κόστος του οποίου διαμορφώνεται από την προσφορά και τη ζήτηση».

Παραδοσιακά η συντριπτική πλειοψηφία των κυπρίων ταξιδεύει προς τα ελληνικά νησιά τον Ιούλιο και Αύγουστο συνεπώς όπως είπε «από το Σεπτέμβριο και μετά θα μειωθούν κάθετα τα ταξίδια τους προς την Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας