ελληνικά αεροδρόμια

Πάνω από 60 εκατομμύρια επιβάτες, διακινήθηκαν το 2018 στα ελληνικά αεροδρόμια  αναφέρουν στοιχεία της Πολιτικής Αεροπορίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία υπογράφηκε η σύμβαση του Σικάγο με την φετινή να είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς τονίζει την οικονομική και κοινωνική συμβολή των αερομεταφορών στην παγκόσμια κοινωνία μας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 7 Δεκεμβρίου του 1944 η Ελλάδα με άλλες 52 χώρες και ενώ ακόμα δεν είχαν κλείσει οι πληγές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου εκπροσωπείται στην σύνοδο του Σικάγο και τελεί ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Η σύμβαση του Σικάγο κυρώθηκε στην χώρα μας με τον Νόμο 211/1947.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας:

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με αίσθημα ευθύνης και σταθερά προσηλωμένη στα διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα, εργάζεται και θα εξακολουθήσει να εργάζεται σκληρά, στηριζόμενη στο υψηλών προσόντων εξειδικευμένο προσωπικό της. Όσον αφορά στη φετινή χρονιά, η οποία θα καταγραφεί για τη χώρα μας ως ιστορική λόγω του νέου ρεκόρ διακινούμενων επιβατών, υπολογίζεται ότι μέχρι τέλους του 2018 η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα έχει με ασφάλεια συμβάλλει στη διακίνηση περισσότερων από 60 εκατομμύρια επιβατών και πλήθους εμπορευματικών πτήσεων», αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με τον διοικητή της ΥΠΑ να αναφέρει:

«Το ρεκόρ επιβατικής κίνησης αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς έγινε σε μια χρονιά όπου ταυτόχρονα μετεγκαταστάθηκε και η υπηρεσία σε νέες κτιριακές δομές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας