ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ «Σύνδεσμος» του γαστρονομικού πολιτισμού και της εμπειρίας του επισκέπτη.
Η συνολική εμπειρία που βιώνει ένας επισκέπτης στην Ελλάδα δεν μπορεί να περιορίζεται στον ήλιο, τη θάλασσα και τις εν γένει φυσικές ομορφιές με τις οποίες και είναι «ευλογημένη» η χώρα μας. Αντιθέτως, θα πρέπει να περιλαμβάνει και μια σειρά από δράσεις, προϊόντα κι υπηρεσίες που μαζί θα προσφέρουν μια ακαταμάχητη εμπειρία που ο ταξιδιώτης δύσκολα θα ξεχάσει ή θα συναντήσει αλλού.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟΑναμφίβολα, η γαστρονομία θεωρείται πως κατέχει βαρύνοντα ρόλο στην ολιστική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος μας. Αναπόσπαστο (γευστικά) τμήμα της και το «Ελληνικό Πρωινό», για το οποίο το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ) καταβάλλει αξιοζήλευτες προσπάθειες, ώστε καθιερωθεί ως «must have» γευστική εμπειρία σε κάθε ξενοδοχειακή γωνιά της χώρας μας. Μια από τις πλέον εξωστρεφείς «πλατφόρμες» που αξιοποιεί σε αυτή του την προσπάθεια το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος είναι η έκθεση HO.RE.CA., η οποία κι αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό event εντός των συνόρων μας. Μάλιστα, φέτος, για 8η χρονιά θα «σερβίρει» «Ελληνικό Πρωινό» στο πλαίσιο της μεγαλύτερης, πληρέστερης και πλέον στοχευμένης έκθεσης για τον εξοπλισμό και την τροφοδοσία του συνόλου των χώρων μαζικής εστίασης και των ξενοδοχείων στην πατρίδα μας.

Το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί ένα μοναδικό βιώσιμο γαστρονομικό προϊόν πολιτισμικού ενδιαφέροντος, που συνδέει τον γαστρονομικό πολιτισμό της χώρας μας με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχειακών καταλυμάτων!

Πρόκειται δε για μια από τις πλέον επιτυχημένες και καθιερωμένες δράσεις, όσον αφορά την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Αυτή τη στιγμή, έχοντας στους κόλπους του 1.100 ξενοδοχεία–μέλη και 41 Πρότυπα Τοπικά Πρωινά, το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί ένα μοναδικό βιώσιμο γαστρονομικό προϊόν πολιτισμικού ενδιαφέροντος, που συνδέει τον γαστρονομικό πολιτισμό της χώρας μας με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχειακών καταλυμάτων! Σκοπός του «Ελληνικού Πρωινού» είναι να προωθήσει τους «θησαυρούς» της ελληνικής γαστρονομίας, μέσω της ανάδειξης προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών από κάθε περιοχή της χώρας μας. Την ίδια στιγμή, είναι σε θέση να φέρει σε επαφή ξενοδόχους και παραγωγούς, προάγοντας τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα του ΞΕΕ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ«Ταξίδι» αισθήσεων στις γεύσεις του Ελληνικού Πρωινού!

Το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί –ουσιαστικά– την κορωνίδα των διαρκών προσπαθειών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, το οποίο εδώ κι 8 χρόνια έχει αποδυθεί σε μια εκτενή αλλά και συντονισμένη προσπάθεια καταγραφής, τόσο των τοπικών προϊόντων όσο και των επιμέρους παραδοσιακών συνταγών. Την ίδια στιγμή, επιχειρεί να υλοποιήσει και μια εκστρατεία ενημέρωσης των ξενοδόχων και των παραγωγών. Στη HO.RE.CA. 2019, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της έκθεσης να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα και να… ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους στις γεύσεις του «Ελληνικού Πρωινού», μέσω μιας σειράς δράσεων στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο που διαθέτει και το οποίο βρίσκεται στο Hall 4 (Α18 – Β18). Σημειώνεται πως παραδοσιακές συνταγές οι οποίες έλκουν την καταγωγή τους από διάφορες περιοχές της χώρας μας θα προετοιμάζονται στο περίπτερο του «Ελληνικού Πρωινού» και κατά τις τέσσερις μέρες που θα διαρκέσει η έκθεση HO.RE.CA. 2019 (8 έως και 11/02/2019), ανά δύο ώρες, από τις 12:00 έως και τις 19:00 μ.μ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟΟ βραβευμένος Chef Μιχάλης Μάρθας συντονιστής των δράσεων

Τις δράσεις θα συντονίζει ο Chef Μιχάλης Μάρθας, ο οποίος έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου πρεσβευτή σεφ της Ελλάδας (the Best Chef Ambassador for Greece 2016), καθώς επίσης και τον τίτλο του ενός εκ των καλυτέρων νέων σεφ της Mediteranean Sea (San Pellegrino Young Chef 2015 και 2016). Στο περίπτερο του «Ελληνικού Πρωινού» θα φιλοξενούνται τοπικά προϊόντα από ποικίλες περιοχές της χώρας μας, όπως από την Κάλυμνο, τη Ρόδο, την Κω, τη Λέρο, την Κρήτη, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Νάξο, τη Ζάκυνθο, τη Φωκίδα, τη Χαλκιδική, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία κ.ά. Απώτερος σκοπός; Οι επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τις γεύσεις και τα αρώματα της πατρίδας μας!

Επιπροσθέτως, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019 στις 13:00 μ.μ., το «Ελληνικό Πρωινό» αναμένεται αφενός να αναλύσει τη δομή και τη φιλοσοφία του προγράμματός του στο stage του Chef’s Club στο Hall 4 αφετέρου να προβεί σε έναν απολογισμό της δράσης του. Τέλος, θα παρουσιάσει το Πρότυπο Τοπικό Πρωινό, που δεν είναι άλλο από το βραβευμένο Πρότυπο Πρωινό της Φωκίδας, από το Ξενοδοχείο «Γανυμήδης» στο Γαλαξίδι. Υπογραμμίζεται πως το «Ελληνικό Πρωινό» θα φιλοξενηθεί για ακόμα μία χρονιά στην έκθεση HO.RE.CA., και δη στο Hall 4, περίπτερο Α18 – Β18.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας