Τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα;

Το ερώτημα που πάντοτε προκύπτει σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες εξελίξεις στο διεθνές εστιατορικό επίπεδο δεν είναι άλλο από το ποιος μπορεί να είναι ο αντίκτυπος στην εγχώρια αγορά και πώς αυτή ανταποκρίνεται στα νέα κελεύσματα, τις καινούριες προκλήσεις, τα προϊόντα και τα trends. Ο Βαγγέλης Ντάσης, Marketing Manager της Νικολοπούλου ΤΑΚΕ, και ο Ηλίας Σαχαρίδης, εις εκ των ιδιοκτητών της Foodelco, εξηγούν.

Αυξανόμενη η διείσδυση των vegan προϊόντων

Ολοένα κι αυξανόμενο κρίνει το ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών για την αγορά των vegan προϊόντων και των εναλλακτικών προς το κρέας burger ο Βαγγέλης Ντάσης, Marketing Manager της Νικολοπούλου ΤΑΚΕ. «Η εταιρεία μας αποτέλεσε πρωτοπόρο από ετών στην εγχώρια αγορά των vegan προϊόντων, καθώς ήδη από το 1989 παράγουμε και διαθέτουμε χορτοφαγικά προϊόντα κι εν γένει συνταγές με ερεθίσματα από την Ασιατική κουζίνα. Για παράδειγμα, τα Spring Rolls αποτέλεσαν συνώνυμο της TAKE. Το 2017 παρουσιάσαμε μια σειρά vegan προτάσεων, ενώ μέχρι σήμερα ακολουθούμε μια διαρκή εξελικτική προϊοντική διαδικασία, προκειμένου να προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε τόσο στις ανάγκες της επαγγελματικής αγοράς, όσο και να καλύπτουμε τις γευστικές συνήθειες των τελικών καταναλωτών. vegan κρέας

Mπορεί στην αγορά να έχει ξεκινήσει συζήτηση μήπως έρχεται το τέλος του κρέατος. Η απάντηση, είναι κατηγορηματικά: «Όχι».

Πάντοτε με υψηλή ποιότητα, με καθαρότητα κι εντιμότητα απέναντι στους πελάτες μας!» Αναφορικά με τις vegan προϊοντικές γεύσεις που ξεχωρίζουν από την γκάμα της Νικολοπούλου ΤΑΚΕ, αυτές είναι οι Superfood προτάσεις μπάρας λαχανικών/κεμπάπ, μπιφτέκι λαχανικών και τα αντίστοιχα τοματομπαλάκια, ενώ περίοπτη θέση κατέχουν το σνίτσελ λαχανικών, οι τυροκροκέτες, τα φαλάφελ, τα μπουρεκάκια μελιτζάνας, τα κολοκυθομπαλάκια, τα στικς φέτας, καθώς επίσης και οι τοματοκεφτέδες. Όπως επισημαίνει ο κ. Ντάσης: «Το όραμά μας είναι να αποτελούμε την πιο ποιοτική, εύκολη και γευστική λύση στον χώρο των κατεψυγμένων τροφίμων. vegan κρέας

Έχουμε αποστολή να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και, παράλληλα με τη διασφάλιση ποιότητας που εξασφαλίζουμε στην παραγωγή μας και στους προμηθευτές μας, να απαντάμε στις γευστικές επιθυμίες των πελατών μας έγκαιρα, ειλικρινά και ποιοτικά, με μια ευρεία όσο κι επαρκή ποικιλία προϊοντικών προτάσεων». Στα άμεσα σχέδια της Νικολοπούλου ΤΑΚΕ είναι η ανάπτυξη και διάθεση ενός εναλλακτικού κρέατος burger, το οποίο θα έχει στη βάση του σόγια. «Έχουμε συνάψει μια συμφωνία συνεργασίας με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για την ανάπτυξη ενός εναλλακτικού κρέατος burger που θα στηρίζεται σε σόγια. Εκτιμώ πως μέχρι το τέλος του έτους θα είμαστε σε θέση να το διαθέσουμε εμπορικά τόσο στη HoReCa, όσο και στην τελική αγορά». vegan κρέας

Μια δοκιμή αρκεί για να σας πείσει!

Ο Ηλίας Σαχαρίδης, ένας εκ των ιδιοκτητών της Foodelco, η οποία αποτελεί επίσημο διανομέα της αμερικανικής εταιρείας Beyond Meat στην Ελλάδα είναι πεπεισμένος για τη δυναμική του προϊόντος στην ελληνική αγορά, καθώς εμπιστεύεται σε απόλυτο βαθμό το ίδιο το προϊόν. «Θεωρώ πως το ίδιο το προϊόν της Beyond Meat αποτελεί και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας, καθώς από μόνο του, γευστικά, πείθει όσους το δοκιμάζουν! Γι’ αυτό και πρόθεσή μας είναι να πολλαπλασιάσουμε τα σημεία διάθεσής του (HoReCa και retail) κατά το δυνατόν πιο σύντομα, προκειμένου να αποκτήσουμε μια ικανοποιητική πελατειακή βάση, στην οποία και θα απευθυνόμαστε σε πρώτο βαθμό». Όπως αναφέρει ο ίδιος, το κρέας φτιάχνεται από τέσσερα βασικά συστατικά, που δεν είναι άλλα από πρωτεΐνη, λίπος, ιχνοστοιχεία και νερό. vegan κρέας

«Η πρόταση της Beyond Meat αναζητά και βρίσκει τα εν λόγω συστατικά στο φυτικό βασίλειο, δημιουργώντας εκ νέου κρέας, δίχως αυτό να υπολείπεται σε τίποτα τη γεύση ή υφή του κανονικού. Μάλιστα, η δημιουργία κρέατος δίχως την ύπαρξη ζώου προϋποθέτει την κατανάλωση σαφώς λιγότερων πόρων, κάνοντας τη διαδικασία περισσότερο αποτελεσματική, όσο και βιώσιμη! Συγκεκριμένα, για την παρασκευή ενός burger patty της Beyond Meat, εν συγκρίσει με ένα κλασικό μοσχαρίσιο burger, απαιτείται 99% λιγότερη κατανάλωση νερού, 93% λιγότερη καλλιεργήσιμη γη, 90% λιγότερες εκπομπές επιβλαβών αερίων του θερμοκηπίου και 46% λιγότερη ενέργεια. Εκτιμώ πως τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά όσο και συντριπτικά υπέρ της ακολουθούμενης διαδικασίας της Beyond Meat». vegan κρέας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας