Η ναυαρχίδα του αεροπορικού στόλου της Emirates, το A380 εντυπωσίασε διασχίζοντας τον ουρανό σε μία ξεχωριστή επίδειξη, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα στο Dubai Airshow 2019. Οι θεατές και οι λάτρεις της αεροπορίας μπόρεσαν να παρακολουθήσουν ένα θεαματικό σχηματισμό 3 Chinook, 3 Black Hawk και 3 ελικοπτέρων Apache, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την εμφάνιση του A380, το οποίο συνόδευε η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Al Fursan, σε σχηματισμό βέλους. Την Al Fursan ακολουθούσαν 1 αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού A330 MRTT, 4 F-16 Fighting Falcons, 1 στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφοράς Boeing C-17 και 4 μονοκινητήρια αεροσκάφη Mirage 2000. Όλα τα 27 αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τον διάδρομο του Παγκόσμιου Κέντρου του Ντουμπάι (DWC).

Το A380 της αεροπορικής ήταν διακοσμημένο με πράσινες αποχρώσεις που αντιπροσωπεύουν το θέμα της αειφορίας της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo 2020. Η ειδική ιπτάμενη πομπή διεξήχθη σε υψόμετρο 1.000 ποδιών, με ταχύτητα αέρα 250 κόμβων. Τα 7 αεροσκάφη της Al Fursan άφηναν γραμμές καπνού με τα χρώματα των ΗΑΕ: κόκκινο, μαύρο και πράσινο. Η ιπτάμενη παρέλαση δημιούργησε ένα φαντασμαγορικό ξεκίνημα στο πρόγραμμα επίδειξης αεροσκαφών του Ντουμπάι, που γιορτάζει την εξέλιξη των ΗΑΕ στους τομείς της πολιτικής αεροπορίας και της αεροδιαστημικής.

Η μεγάλη αεροπορική επίδειξη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια εκτεταμένου σχεδιασμού και με τη συνεργασία πολλών εταίρων. Το Υπουργείο Άμυνας των Η.Α.Ε., ο στρατός και η πολεμική αεροπορία, οι πιλότοι των Εμιράτων, οι Διευθυντές Πτήσης, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, η Επιτροπή Ελέγχου Πτήσεων και αμφότερες οι αεροπορικές αρχές (DCAA και GCAA) εργάστηκαν μαζί για ένα αξέχαστο αποτέλεσμα. Το A380 απογειώθηκε από τον κόμβο της αεροπορικής εταιρείας στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) συνδέθηκε με την Al Fursan και τα άλλα αεροσκάφη, δημιουργώντας τελικά την ιπτάμενη πομπή.

Παγκοσμίως, η Emirates είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής αεροσκαφών Airbus A380 με 113 στον στόλο της, τα οποία είναι τα μεγαλύτερα εμπορικά αεροσκάφη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας