Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το Ρέθυμνο

Για το Ρέθυμνο ενδιαφέρονται αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες με τους θεσμικούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης το Ρεθύμνου, να έχουν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες στις ΗΠΑ οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα είδη των διακοπών που προτιμούν οι Αμερικανοί.

Η αποστολή του Ρέθυμνο, συμμετείχε στο Roadshow κατά τη 2η διοργάνωση Greek Panorama και πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε πάνω από δύο πόλεις, με συγκεκριμένο σκοπό για την προώθηση του τουρισμού, σε 3 μεγαλουπόλεις της Αμερικής, η οποία έγινε με τη συνεργασία της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων ASTA.

Οι περισσότεροι συνομιλητές με τους εκπροσώπους του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης και από το Ρέθυμνο δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται για νέο προορισμό στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα, με την Κρήτη να είναι ανερχόμενος προορισμός στην Αμερική και την πρόσβαση στο νησί να είναι πια εφικτή με πολλούς τρόπους, με χαμηλότερο κόστος και πιο άνετα με απευθείας πτήσεις από Αμερική για Αθήνα ή μέσω Ευρώπης στην Κρήτη.

Οι αμερικανοί tour operators στην Κρήτη επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην εμπειρία περιπέτεια, στην κρουαζιέρα αλλά και την συνέχειά της, δηλαδή στην επόμενη επίσκεψη που θα κάνει ο πελάτης να είναι σε ξενοδοχείο της Κρήτης.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού του Ρεθύμνου κα Μπιρλιράκη, υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον για πληροφορίες της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με σύνδεση με τα νησιά του Αιγαίου και τον Πειραιά ενώ όπως είπε ζητήθηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες για τη δυνατότητα συνδυασμού της Κρήτης με μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή στην Αθήνα ή τη Σαντορίνη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η ενημέρωση που έγινε από τους Ρεθεμνιώτες και από τους υπόλοιπους εκπροσώπους περιοχών της Ελλάδας ξεκαθάρισε πολλές ασάφειες στην πληροφόρηση των πρακτόρων και ολοκλήρωσε, όπως είπαν οι ίδιοι, την εικόνα του προορισμού “Ελλάδα” σε επαγγελματικό επίπεδο, στα σημεία που τους ενδιέφεραν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας