Την ελληνική παρουσία στο εξωτερικό ενισχύει ο ΕΟΤ, με την επαναλειτουργία του γραφείου του στην Ισπανία, το οποίο είχε αναστείλει τη λειτουργία του επί μία σχεδόν δεκαετία. Το γραφείο ΕΟΤ στη Μαδρίτη έχει ξεκινήσει να λειτουργεί ήδη τις τελευταίες εβδομάδες και στεγάζεται προς το παρόν στην ελληνική πρεσβεία.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του θα είναι και η αγορά της Λατινικής Αμερικής, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική και με πολλές προοπτικές ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από χώρες της Λατινικής Αμερικής για ταξίδια προς την Ευρώπη και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα. «Η χώρα μας είναι ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στους επισκέπτες, είτε επιλέξουν ένα ταξίδι γνωριμίας με τον αρχαίο πολιτισμό, ένα ταξίδι εξοικείωσης με την ελληνική κουλτούρα, τη γαστρονομία μας, ένα ταξίδι αναψυχής κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου, είτε άλλες μορφές τουρισμού εμπειρίας» τονίζει ο Οργανισμός.

«Με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, επαναλειτουργούμε το γραφείο ΕΟΤ Ισπανίας. Είναι μία πρωτοβουλία μας η οποία εντάσσεται στον σχεδιασμό μας για τη διερεύνηση δυνατοτήτων ανοίγματος νέων αγορών για τη χώρα μας» τόνισε ο γ.γ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης. Όπως σημείωσε, «στελεχώνουμε τα γραφεία μας στο εξωτερικό με εξειδικευμένο προσωπικό, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του Οργανισμού, ενώ αναβαθμίζουμε τον ρόλο τους ως πόλους προβολής της Ελλάδας και ανάδειξης του τουριστικού μας προϊόντος. Σχεδιάζουμε την ίδρυση και νέων γραφείων στο εξωτερικό το επόμενο διάστημα, κάνοντας την αρχή με την Ισπανία. Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να ενισχύσει την παρουσία της σε περιοχές που δεν ήταν μέχρι σήμερα στις προτεραιότητές της. Ο ΕΟΤ παίζει σε αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας