εκθέσεων

Το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είναι το πρώτο στη χώρα που δίνει «πράσινο» φως για επανέναρξη των εμπορικών εκθέσεων μετά το lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα, όπως και διεθνώς, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μετά τις ανακοινώσεις της τοπικής κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται η Messe Essen είναι η πρώτη συνεδριακή επιχείρηση της χώρας που επαναλειτουργεί και προχωρά στην διοργάνωση εκθέσεων.

Η αρχή γίνεται στις 4 Ιουλίου με την ευρωπαϊκή έκθεση νυφικού, η οποία θα διαρκέσει έως τις 6 Ιουλίου. Τα μέτρα υγειονομικής προστασίας για επισκέπτες και εκθέτες θα είναι πρωτόγνωρα. Τα κυρίως χαρακτηριστικά τους είναι οι αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται, οι κανόνες υγιεινής, αλλά και η ελεγχόμενη είσοδος με εγγραφή των επισκεπτών.

Η διοργάνωση εκθέσεων επετράπη από την κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στις 30 Μαΐου, θέτοντας ωστόσο πολύ αυστηρούς όρους και περιορισμούς, που είναι βέβαιο ωστόσο ότι θα τηρηθούν με… γερμανική ευλάβεια.    

Ερχόμενοι στα δικά μας τα πράγματα φαίνεται να κυλούν μάλλον με πιο διστακτικούς και αργούς ρυθμούς, καθώς μέχρι στιγμής στο κομμάτι των εκθέσεων έχει ανακοινωθεί για τη φετινή χρονιά η διοργάνωση του Athens Coffee Festival τον Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, αλλά και η έκθεση Xenia που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Πάντως οι εκθέσεις που ξεκινούν στη Γερμανία θα αποτελέσουν αναπόφευκτα και ένα σημαντικό κρας τεστ για τον κλάδο, καθώς θα διαφανεί πόσο εύκολη ή όχι είναι η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και αν θα υπάρξουν ή όχι παρατράγουδα με κρούσματα κορωνοϊού, ιδιαίτερα στη Γερμανία που αναμένεται προσέλθουν για τις εκθέσεις και άνθρωποι από άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας