Επένδυση από τον Εμίρη του Κατάρ στο «Ναυάγιο»

Στην περιοχή «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο πρόκειται να γίνει μια μεγαλόπνοη επένδυση από την εταιρεία Pimana του Κατάρ η οποία μάλιστα έχει στην κατοχή της όλα τα νόμιμα έγγραφα και πιστοποιητικά από τις υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Σημειώνεται ότι οι δικαστικές αρχές έκριναν νόμιμη τη μεταβίβαση του ακινήτου στην εταιρεία Pimana ΑΕ που είναι συμφερόντων του Εμίρη του Κατάρ, απορρίπτοντας το αίτημα της Εκκλησίας και των τοπικών αρχών να ακυρωθεί το συμβόλαιο βάσει του οποίου η εταιρεία είχε αγοράσει έκταση 15.000 στρεμμάτων πάνω από τη παραλία του Ναυαγίου.

Στην τοποθεσία, βρίσκονται τα ερείπια της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου των Κρηµνών, και η Pimana σκοπεύει να επενδύσει τουριστικά, με τη δημιουργία πολυτελών βιλών, συνολικού κόστους επένδυσης 2 δισ. ευρώ προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας.

Πιο αναλυτικά η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και Στροφάδων είχε κάνει αγωγή διεκδικώντας 3.056 στρέμματα από τη συνολική έκταση των 15.000 στρεμμάτων που αγόρασε η εταιρεία, μπλοκάροντας έτσι την επένδυση στην περιοχή.

Επίσης η τοπική Μητρόπολη και η Μονή Αγίου Γεωργίου του Κρημνών επίσης αμφισβήτησε την εγκυρότητα του συμβολαίου με αγωγή τους διεκδικώντας μέρος της έκτασης ενώ στο πλευρό της είχαν συνταχθεί 22 ιδιώτες, ο Δήμος, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά και το Δημόσιο.

Έπειτα από επτά συνεδριάσεις ωστόσο εκδόθηκε η τελική απόφαση του δικαστηρίου ενώ η εταιρεία από την πλευρά της δηλώνει ότι έχουν ελεγχθεί οι σχετικοί τίτλοι ιδιοκτησίας (διαθήκες και αποδεικτικά κυριότητας) και τα έγγραφα είναι ήδη εγκεκριμένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας