επιδοτήσεις πτήσεων

Η Τουρκία σταματά τις επιδοτήσεις των εισερχομένων πτήσεων από την τρέχουσα χρονιά όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας (TURSAB), Firuz Baglykaya.

Πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη από τις αρμόδιες αρχές λόγω του υψηλού επιπέδου ζήτησης που καταγράφεται στην γείτονα χώρα, ως αποτέλεσμα της καμπάνιας προκρατήσεων που έθεσε σε εφαρμογή και η οποία ολοκληρώθηκε το Μάρτιο.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα χρηματοδότησης αερομεταφορέων που είχε θέσει σε ισχύ η Τουρκία, και επεκτάθηκε σε όλες τις εισερχόμενες πτήσεις στα κυριότερα τουριστικά θέρετρα, κάλυπτε τσάρτερ αλλά και προγραμματισμένες πτήσεις 150 θέσεων.

Επίσης χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη της ζήτησης για τη χώρα από αγορές του εξωτερικού.Κατά μέσο όρο, η χρηματοδότηση ανά τουρίστα ανερχόταν σε 35-40 δολάρια αν και η έλλειψη στήριξης τη σεζόν του 2019 δεν σημαίνει ότι οι τιμές των πακέτων θα αυξηθούν ανάλογα καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμολόγηση.

Κατά την έναρξη της καμπάνιας προκρατήσεων παρατηρήθηκε άνοδος στις τιμές των ξενοδοχείων της χώρας, ενώ σε συνδυασμό με την απουσία χρηματοδότησης στις αερομεταφορές, αυτό αποτελεί ένδειξη υψηλών προσδοκιών από πλευράς της τουρκικής τουριστικής βιομηχανίας για την ερχόμενη σεζόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας