ΠΑΣΚΕΔΙ, εστίαση

Οι επιχειρηματίες της εστίασης θα επιδοτηθούν με ποσά έως 5000 ευρώ, ώστε να προμηθευτούν θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου. Την δράση για την εστίαση είχε προαναγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 60 εκατομμύρια ευρώ. Θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ και η δημόσια χρηματοδότηση θα καλύπτει μέρος του κόστους για την απόκτηση θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου (υγραερίου, ηλεκτρική, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου ή άλλο), αυτόνομη/μεμονωμένη, ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου, τα οποία είναι/ήταν καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους.

Η δράση αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει 2 μήνες. Θα επιχορηγεί την προμήθεια ενός θερμαντικού σώματος ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου ή παραχωρημένου με βάση την αίτηση που έχει υποβάλει ο δυνητικός λήπτης της και μέχρι 100 ευρώ για κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ. Σε περίπτωση που ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων, δεν δικαιολογεί ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων, το ποσό της επιχορήγησης υπολογίζεται με τον αμέσως επόμενο ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων.

Προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που πραγματοποιήθηκε από την 1η Φεβρουαρίου του 2020 και μετά, αλλά και πριν την έγκριση της δημοσίευση της πρόσκλησης, θα καλύπτεται από αυτήν, υπό την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ενίσχυσης διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό ΚΑΔ, κατά την ημερομηνία προμήθειας και εξακολουθεί να τον διαθέτει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του προς χρηματοδότηση.

Το πλέον κρίσιμο είναι όμως πως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδης σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε ότι δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο, όσο τα νούμερα είναι τόσο πολύ ψηλά, μετά τα 2.199 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ. Συμπλήρωσε ότι δεν θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς στις 14 Δεκεμβρίου, γεγονός που σημαίνει πως ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα επαναλειτουργήσει η εστίαση. Ο κύριος Γεωργιάδης σημείωσε πως ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας