επιστολή

Επιστολή για την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, απέστειλε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος προς τον Υπουργό Οικονομικών κο. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε μάλιστα στον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, Υπουργό Επικρατείας, κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο, Υπουργό Τουρισμού και στον κ. Δημήτρη Λιάκο, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Η ανακοίνωση για τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ σε εστίαση και ενέργεια (άμεσα) και στη διαμονή (από 01.01.20), είναι εξέλιξη σε σωστή βάση και κατεύθυνση. Άλλωστε, πρόκειται για μέτρα με γνωστές θετικές επιδράσεις στον τουριστικό τομέα, που έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά και στο παρελθόν.

επιστολήΘα πρέπει όμως να τονιστεί ότι στην εξαγγελθείσα δέσμη μέτρων απουσιάζει πρόβλεψη για το κομβικό ζήτημα των μεταφορών, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος συντελεστής ΦΠΑ αυξήθηκε, από το 2015, από 13% σε 24%.  

Υπενθυμίζεται ότι η υπερφορολόγηση στον κλάδο των μεταφορών επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά έχει και ευρύτερες κοινωνικές προεκτάσεις, λόγω της νησιωτικότητας της χώρας.

Οποιαδήποτε κίνηση αποκλιμάκωσης φορολογικών συντελεστών οφείλει να υπηρετεί μια συνολική στρατηγική και στο πλαίσιο αυτό ζητούμε την ένταξη σχετικής ρύθμισης στο άμεσο πακέτο παροχών, που χθες εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Ρέτσος
Πρόεδρος ΔΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας