Έρχεται μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση;

Όλα δείχνουν ότι έρχεται μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση λίγο πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πιο αναλυτικά η κυβέρνηση, «μια ανάσα» πριν την ΔΕΘ, σχεδιάζει να ανακοινώσει σχέδιο μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, γεγονός που θα ικανοποιήσει τον κλάδο που διαμαρτύρεται έντονα για το υπάρχον καθεστώς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη εξαγγείλει ότι η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση θα είναι το πρώτο μέτρο που θα εφαρμόσει εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι η επαναφορά του συντελεστή σε χαμηλά επίπεδα θα βοηθήσει και στην αύξηση των κρατικών εσόδων εν και το μέτρο –εφόσον εγκριθεί- θα εφαρμοστεί από την διετία 2020-2021 στην βάση ενός κοινωνικού προγράμματος τετραετίας που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επίσης σημειώνεται ότι κατά την ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις και για το θέμα των συντάξεων αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει για την κατάργηση του μέτρου περικοπής των συντάξεων το 2019. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις (φορολογία από το 29% στο 26%), μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ ενδεχομένως και τμηματικές και έχει υπαινιχθεί την κατάργηση και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως και 30.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας