Εργαστήρι Ποδηλατικού Τουρισμού

Υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού διοργανώθηκε στην Κύπρο εργαστήρι ποδηλατικού τουρισμού.

Η ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού αποτελεί στρατηγικό στόχο για τον τουριστικό τομέα της Κύπρου, λόγω της συνεισφοράς του στη βελτίωση της εποχικότητας, αλλά και λόγω του ήπιου χαρακτήρα του και των μηδαμινών αρνητικών περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων που μπορεί να επιφέρει.

Το εργαστήρι διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» και κατά την διάρκεια του εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό προέβησαν σε λεπτομερή ανάλυση στρατηγικών ανάπτυξης της Κύπρου ως προορισμού για ποδηλατικό τουρισμό, με έμφαση στα κριτήρια πιστοποίησης των ποδηλατικών κέντρων, των ποδηλατικών ξεναγών και των ξενοδοχείων που προσφέρονται για φιλοξενία ποδηλατών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κύπρος προβάλλει αρκετές ποδηλατικές διαδρομές που καλύπτουν όλες τις ελεύθερες περιοχές και προσφέρονται για κάθε επίπεδο ποδηλασίας, εντός ή εκτός δρόμου, ενώ οι ποδηλάτες μπορούν  να συνδυάσουν τα οφέλη της ποδηλασίας με την απόλαυση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού.

Επίσης η γρήγορη εναλλαγή του τοπίου, κυρίως όσον αφορά στην ποικιλία της χλωρίδας και τις αυξομειώσεις του υψομέτρου, δίνει την εντύπωση στον ποδηλάτη ότι βρίσκεται σε μια μεγάλη χώρα, γεγονός που κάνει την ποδηλασία στην Κύπρο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Ακόμα οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί είναι ιδανικές για ποδηλασία τόσο για αθλητικούς όσο και για τουριστικούς σκοπούς, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω του γεγονότος ότι οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα για ποδηλασία, ενώ τα επίπεδα βροχόπτωσης είναι σχετικά χαμηλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας