Την Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης. Η Υπουργός και ο Περιφερειάρχης υπέγραψαν, επίσης, Προγραμματική Σύμβαση για την αποκατάσταση του Νεοκλασικού Σχολείου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Η Σύμβαση για την «Αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου» έχει προϋπολογισμό 17.235.000 ευρώ, ενώ η Σύμβαση για το Νεοκλασικό Σχολείο είναι ύψους 3.500.000 ευρώ. Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα από το ΥΠΠΟΑ για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο την ολοκλήρωση των έργων έως το τέλος του 2025.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη «Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα για τη Ρόδο και τον Πολιτισμό. Το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο «Giacomo Puccini» μπαίνει πλέον σε τροχιά αποκατάστασης και απόδοσης, πρώτα απ’ όλα στους πολίτες της Ρόδου, αλλά και στους επισκέπτες της και σε όλους τους Έλληνες. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μνημείο με πολύ μεγάλο πολιτιστικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία. Όταν τον προηγούμενο Νοέμβριο επισκεφθήκαμε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο το μνημείο, είπαμε όλοι ότι το έργο αυτό θα γίνει. Σήμερα, αυτό γίνεται πραγματικότητα.

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη δημοπράτηση του έργου στο συντομότερο δυνατό διάστημα, και μέχρι το τέλος του 2025, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Είναι μια άλλη σελίδα που ξεκινά από σήμερα για τα πολιτιστικά πράγματα του Αιγαίου, της Ρόδου, της Δωδεκανήσου, της χώρας μας. Θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την εξαιρετική συνεργασία, για την εμπιστοσύνη και την αγαθή προαίρεση με την οποία πάντα περιβάλλει όλες τις επιλογές μας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη που από την πρώτη στιγμή δούλεψε μαζί μας και πίστεψε ότι αυτό, που πολλοί άλλοι θεωρούσαν αδύνατον, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Το είπαμε, δεσμευθήκαμε, το κάναμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας