Ετοιμάζονται ξενοδοχεία στις μαρίνες Αλίμου και Χίου

Ετοιμάζονται ξενοδοχεία στις μαρίνες Αλίμου και Χίου, όπως αναφέρουν τα υπό έκδοση Προεδρικά Διατάγματα έγκρισης που αναμένεται να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εντός του Σεπτεμβρίου.

Τα εν λόγω Διατάγματα αφορούν τον γενικότερο σχεδιασμό της μαρίνας Αλίμου και Χίου, καθώς θέτουν νέο χωροταξικό πλαίσιο για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. Εντός των προδιαγραφών αναφέρονται και η δυνατότητα ανέγερσης ξενοδοχείων, ώστε οι μαρίνες να ανταποκριθούν στα σύγχρονα διεθνή πρότυπα και να αποτελέσουν έναν μοντέρνο και ποιοτικό παράκτιο χώρο αναψυχής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 4ο τρίμηνο του 2018 αναμένονται δεσμευτικές προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ποιοτικός πόλος τουρισμού η μαρίνα Αλίμου

Όσον αφορά την μαρίνα Αλίμου, σύμφωνα με τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό πρόκειται να μετατραπεί σε ένα ποιοτικό και σύγχρονο πόλο τουρισμού και αναψυχής καθώς έπειτα από αξιολόγηση του ΤΑΙΠΕΔ, τον Μάιο οκτώ επενδυτικά σχήματα στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας.

Σημειώνεται ότι το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα επιτρέπει στη χερσαία ζώνη της μαρίνας Αλίμου, επιφάνειας περίπου 210.000 τ.μ., συνολική δόμηση 18.520 τ.μ., με χρήσεις που αφορούν τη λειτουργία της μαρίνας, χρήσεις αναψυχής και εστίασης, καθώς και αθλητικές και εμπορικές χρήσεις όπως εστιατόρια, ξενοδοχείο, εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο και εμπορικά καταστήματα. Επίσης οι χρήσεις πλαισιώνονται από υπαίθριες εγκαταστάσεις, πεζόδρομους, χώρους στάθμευσης και πρασίνου. Προβλέπεται η κατάλληλη διαμόρφωση των δύο εισόδων της μαρίνας σε ό,τι αφορά τον αριθμό των λωρίδων κυκλοφορίας, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ασφαλής είσοδος και έξοδος των οχημάτων. Τέλος για τη θαλάσσια ζώνη, επιφάνειας περίπου 428.000 τ.μ., το υπό έγκριση Π.Δ. δίνει δυνατότητα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών αλλά και δημιουργίας νέων ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η μαρίνα προσφέρει σήμερα περίπου 1.100 θέσεις για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών.

Εκσυγχρονισμός της μαρίνας Χίου

Αναφορικά με την μαρίνα Χίου, το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα επιτρέπει στη χερσαία ζώνη της μαρίνας Χίου, επιφάνειας περίπου 35.000 τ.μ., συνολική δόμηση 6.900 τ.μ., επίσης με χρήσεις σχετικές με τη λειτουργία της, χρήσεις αναψυχής και εστίασης, καθώς και εμπορικές χρήσεις όπως εστιατόρια, χώρους αναψυχής, ξενοδοχείο και εμπορικά καταστήματα.

Για τη θαλάσσια ζώνη επιφάνειας περίπου 79.000 τ.μ., το Προεδρικό Διάταγμα δίνει τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού των υποδομών και δημιουργίας νέων καθώς έπειτα από περιορισμένης κλίμακας παρεμβάσεις, η μαρίνα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 170 σκάφη μήκους έως 25 μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας