Έτος επιχειρηματικότητας

«Έτος επιχειρηματικότητας» για την Κεντρική Μακεδονία χαρακτήρισε το 2019 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας για τις δυο νέες δράσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο.

Με σύνθημα «Η ευκαιρία που ζητάς!» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας άρχισε ενημερωτική εκστρατεία, προκειμένου να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή ενημέρωση για τις δυο δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 64 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι δράσεις ενίσχυσης αφορούν στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

«Ξεκινάμε αυτή τη μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων και των συμπολιτών μας, από τη Χαλκιδική, τον τόπο που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στον τουρισμό, τον τόπο που διαθέτει ισχυρό πρωτογενή τομέα και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα που κάνουμε για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του τόπου μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας στην ομιλία του.

Στην παρούσα εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δυο νέες δράσεις του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

  • «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού».
  • «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών».

«Επειδή οι συγκεκριμένοι τομείς έχουν τόσο κομβικό ρόλο για την περιοχή μας, αποφάσισα να μπω επικεφαλής αυτής της μεγάλης προσπάθειας στήριξης της επιχειρηματικότητας και προώθησης των ευκαιριών για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται ήδη ένα βήμα μπροστά από όλους τους άλλους. Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που επέλεξε τον Ενδιάμεσο Φορέα, την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, η οποία με την αποδεδειγμένη εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει θα αναλάβει τη διαχείριση των δράσεων και θα είναι ο άμεσος συνεργάτης μας. Είναι μια συνεργασία που εγγυάται το αποτέλεσμα και την επιτυχία», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας