Με… αντίσκηνα και βαπόρια το Τελ Αβίβ θα υποδεχθεί τους φαν της φετινής Eurovision.

eurovisionΣτο άκουσμα του όρου «δημιουργική», το μυαλό των περισσοτέρων εξ’ ημών… τρέχει στη λογιστική ως (παράλογα) λογικό συμπλήρωμα. Αντιθέτως, στο Τελ Αβίβ βρίσκει «ταίρι» σε όρους διαμονής, ενόψει της διεξαγωγής του γνωστού μουσικού διαγωνισμού της Eurovision, τον προσεχή Μάιο. Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή που η πρωτεύουσα του Ισραήλ συγκαταλέγεται στις πιο ακριβές πόλεις σε επίπεδο τιμών διαμονής σε ξενοδοχεία κι ενοικίασης μέσω ψηφιακών πλατφορμών, τύπου Airbnb. Αποτέλεσμα; Ο δήμαρχος της πόλης του Τελ Αβίβ να ενστερνίζεται τη ρήση του Αννίβα: «Όπου δεν υπάρχει δρόμος, τον δημιουργείς!».

Η πόλη του Τελ Αβίβ έχει ξεκινήσει τελευταία να κινείται σε ρυθμούς… Eurovision, καθώς από τις 14 μέχρι και τις 18 Μαΐου 2019 πρόκειται να φιλοξενήσει τον 64ο διεθνή μουσικό διαγωνισμό. Κι αυτό, καθώς η Ισραηλινή τραγουδίστρια, Netta Barzilai, επικράτησε με το τραγούδι «Toy» κατά την περυσινή διαγωνιστική διαδικασία, που είχε πραγματοποιηθεί στη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας. Αυτή αποτέλεσε δε την 4η νίκη του Ισραήλ στον θεσμό της Eurovision.

Για την «επίμαχη» εβδομάδα του προσεχούς Μαΐου, οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν χτυπήσει… ταβάνι, σημειώνοντας αυξήσεις μέχρι και 1.346%, εν συγκρίσει με τις συνήθεις χρεώσεις!

4 ημέρες, 20.000 επισκέπτες, $27 εκατ. σε άμεσα έσοδα!

Ένα από τα κύρια ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρχές του Τελ Αβίβ είναι η διαμονή των κάτι παραπάνω από 20.000 επισκεπτών, που σχετίζονται απευθείας με τη διεξαγωγή του μουσικού διαγωνισμού. Υπογραμμίζεται πως κατά τον περυσινό διαγωνισμό στην Πορτογαλία, η Λισσαβώνα φιλοξένησε περίπου 30.000 επισκέπτες–φαν της Eurovision. Οι ανάγκες με αφορμή τη διεξαγωγή του μουσικού διαγωνισμού είναι πολλαπλές, αφού αυτός περιλαμβάνει ένα πλέγμα παράλληλων εκδηλώσεων, που εκτείνονται σε μια ευρεία πολεοδομική κλίμακα. Βέβαια, οι προαναφερθέντες επισκέπτες εκτιμάται πως θα «γεννήσουν» περί τα 27 εκατομμύρια δολάρια σε άμεσα έσοδα για την πόλη!

eurovision

Ήδη, το Τελ Αβίβ αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό σε παγκόσμια κλίμακα, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες σε ετήσια βάση, στοιχείο που αντανακλάται ανάγλυφα στις ιδιαίτερα αυξημένες τιμές των ξενοδοχείων, αλλά και σε ό,τι αφορά τη διαμονή μέσω Airbnb. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πόλη κατατάσσεται 4η ακριβότερη πόλη του κόσμου, με βάση τον δείκτη των πλέον… αλμυρών σε επίπεδο ενοικίασης, μέσω Airbnb! Αρκεί να σημειωθεί πως για την «επίμαχη» εβδομάδα του προσεχούς Μαΐου, οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν χτυπήσει… ταβάνι, σημειώνοντας αυξήσεις μέχρι και 1.346%, εν συγκρίσει προς τις συνήθεις χρεώσεις!

Από θαλάσσης… σωτηρία!

Γι’ αυτό κι οι εμπλεκόμενες Αρχές εξέτασαν μια σειρά από σενάρια σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαμονής. Αυτά περιλαμβάνουν από την κατασκευή μιας τεραστίων διαστάσεων πόλης, που θα απαρτίζεται από σκηνές, μέχρι τη φιλοξενία των επισκεπτών σε ένα κρουαζιερόπλοιο συνολικής δυναμικότητας 500 δωματίων, το οποίο θα βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοικτά των ακτών της Ισραηλινής πρωτεύουσας! Στη συνέχεια, πρόκριναν στρατηγικές, όπως σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με ένα ιταλικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα ενοικιάζει δωμάτια σε περισσότερο ανταγωνιστικές και φιλικές προς το κοινό τιμές. Στα δωμάτια θα μπορούν να φιλοξενούνται μέχρι και 4 άτομα, με την τιμή διάθεσης να εκκινεί από $50. Μάλιστα, στην παραπάνω τιμή αναμένεται να περιλαμβάνονται τρία γεύματα σε ημερήσια βάση, καθώς και μεταφορά από και προς τις ακτές με τα ανάλογα σκάφη μεταφοράς των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου.

Το Τελ Αβίβ κατατάσσεται 4η ακριβότερη πόλη τουκόσμου με βάση τον δείκτη των πλέον… αλμυρών σε επίπεδο ενοικίασης, μέσω Airbnb!

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ron Huldai, πρόκειται για έναν τρόπο πίεσης των τιμών προς ένα πιο λογικό πλαίσιο. «Δίχως άλλο, οι τιμές που ισχύουν στα ξενοδοχεία της πόλης, αλλά και της Χάιφας, κινούνται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Υπό αυτό το πρίσμα, αποφασίσαμε να καταφύγουμε στη λύση των υπηρεσιών του κρουαζιερόπλοιου, που αναμένεται να εξασφαλίσει κάτι παραπάνω από ικανοποιητική διαμονή και διατροφή και δη σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Δεν σας κρύβω πως βρισκόμαστε σε συζητήσεις και με άλλες πλοιοκτήτριες εταιρείες, προκειμένου να προσελκύσουμε ορισμένα ακόμη πλοία, ώστε να προσφέ- ρουμε μια αξιόλογη εναλλακτική στη διαμονή των επισκεπτών της πόλης μας, ενόψει του διαγωνισμού της Eurovision».

Εναλλακτική διαμονή σε αντίσκηνο

eurovisionΕκτός, όμως, από τη δια θαλάσσης πρόταση διαμονής, η πόλη του Τελ Αβίβ έχει ξεκινήσει να δημιουργεί στο πάρκο Yarkon μια –άτυπη– πόλη αντίσκηνων. Εκεί, έναντι αντιτίμου της τάξεως των 27 δολαρίων ημερησίως, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κοιμηθούν σε αντίσκηνο. Βέβαια, θα προσφέρονται κι ορισμένες ανέσεις, πρωτίστως σε επίπεδο εγκαταστάσεων υγιεινής. Για όσους είναι λιγότερο περιπετειώδεις τύποι, αλλά ενδιαφέρονται αφενός να βρίσκονται στην Eurovision αφετέρου να το κάνουν με στυλ, θα προσφέρονται κι οργανωμένες εγκαταστάσεις με τροχόσπιτα κι εν γένει δομές φιλοξενίας, που θα μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα, στη μέγιστη τιμή των $270, με όλα τα… κομφόρ: από κλιματισμό και μπάνιο μέχρι κουζίνα, σεντόνια και πετσέτες.

Στις ίδιες οργανωμένες εγκαταστάσεις θα υπάρχει supermarket, εστιατόριο, μπαρ κ.ά. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, το πάρκο Yarkon δεν επελέγη τυχαία, καθώς βρίσκεται δίπλα –σχεδόν– από το διεθνές εκθεσιακό κέντρο της πόλης, όπου και θα λάβουν χώρα τόσο οι δύο ημιτελικοί όσο κι ο μεγάλος τελικός του μουσικού διαγωνισμού. «Στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται η διεξαγωγή πολλαπλών καλλιτεχνικών κι εν γένει ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη την πόλη. Μάλιστα, έχουμε φροντίσει, ώστε να εντάξουμε στις εκδηλώσεις που άπτονται άμεσα της διεξαγωγής της Eurovision ορισμένα από τα πλέον γνωστά σημεία ενδιαφέροντος του Τελ Αβίβ, σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε την πολιτιστική κι ιστορική κληρονομιά μας.

eurovisionΕπιπροσθέτως, κατασκευάζουμε στο πάρκο Charles Clore το μεγαλύτερο χωριό Eurovision, που θα αποτελεί το επίσημο «fan zone» του διαγωνισμού, κι όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε συναυλίες και πάρτι στην ακτή, να πιουν και να φάνε, παρακολουθώντας live παραστάσεις που θα προβάλλονται σε τεράστιες γιγαντοοθόνες εντελώς δωρεάν! Στο EuroVillage υπάρχει μέριμνα για τη δημιουργία επτά διαφορετικών ψυχαγωγικών ζωνών, όπως μία για την Ισραηλινή κουζίνα, μία για σπορ, μία αφιερωμένη στη γιόγκα κ.ο.κ. Όσο για το κόστος της κατασκευής του; Αναμένεται να προσεγγίσει τα $1,3 εκατομμύρια», υπογράμμισε ο κ. Huldai.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Huldai, στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι κι η διεξαγωγή μιας… ολονυκτίας αντίστοιχης με αυτής του «White night», κατά τη διάρκεια της οποίας εστιατόρια, εμπορικά και λιανεμπορικά καταστήματα, μουσεία κ.ά. θα παραμείνουν σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Την ίδια στιγμή καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δρώμενα και πάρτι θα λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την πόλη μέχρι και τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ευρωχωριού. Σε ολόκληρη την προαναφερθείσα έκταση αναμένεται να στηθούν 40 καλλιτεχνικές σκηνές, αντιπροσωπεύοντας τις ισάριθμες χώρες που θα λάβουν μέρος στη φετινή Eurovision, και οι οποίες με τη σειρά τους θα φιλοξενήσουν κάτι παραπάνω από 100 παραστάσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας