εβδομάδα τουρισμού και πολιτισμού

Από αύριο μέχρι και τις 30 Ιουνίου, εορτάζεται στην Ελλάδα η Εβδομάδα Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας 2021. Το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα θα παρουσιάσει μια σειρά διαδικτυακών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του εορτασμού της «Εβδομάδας Τουρισμού και Πολιτισμού 2021».

Σκοπός της εκδήλωσης του εορτασμού της εβδομάδας Τουρισμού και Πολιτισμού, είναι να προωθήσει την εικόνα της «Όμορφης Κίνας» και να αφηγηθεί την ιστορία της εστιάζοντας σε τρία μεγάλα τμήματα, που είναι «η Όμορφη Εξοχή και η Προστασία της Άυλης Κληρονομιάς», «Τουρισμός Πάγου και Χιονιού» και «Κουλτούρα Τροφίμων».

Επίσης, στοχεύει στην προώθηση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και αναδεικνύει τη γοητεία του Κινεζικού Πολιτισμού και Τουρισμού.

Από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου, το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα θα μοιραστεί μια ποικιλία ενδιαφερόντων διαδικτυακών και εικονικών δραστηριοτήτων μέσω σύντομων βίντεο, τρέιλερς και αναρτήσεων με παραστάσεις, θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς, γαστρονομίας, όμορφα τοπία και πολλά ακόμη.

Ως μέρος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο μάθημα φυσικής κατάστασης Taijiquan αλλά και στο μάθημα που αφορά την κουλτούρα της Κινεζικής Ιατρικής.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας τουρισμού και πολιτισμού θα ανακοινωθεί μέσω του λογαριασμού του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Αθήνα στο YouTube (https://bit.ly/3j5a3nA). Υπέροχες δραστηριότητες θα σας οδηγήσουν να επισκεφθείτε την Κίνα χωρίς καν να φύγετε από το σπίτι σας.

Μέσω του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Κίνας το 2021, η Ελλάδα και η Κίνα αποβλέπουν στο να εμβαθύνουν τις παραδοσιακές τους σχέσεις, να επιβεβαιώσουν τη φιλία των λαών τους, να διευρύνουν τη συνεργασία τους και να διοργανώσουν δράσεις στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Το πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Κίνας για τον τομέα του Πολιτισμού, προβλέπει την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη δημιουργία. Ειδικότερα ζητήματα είναι η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και αρχαιοκαπηλίας και η προώθηση της αρχαιολογικής έρευνας, η διοργάνωση αρχαιολογικών εκθέσεων και εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, η ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα προστασίας μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας