Εβδομάδα βιοποικιλότητας στο Creta Maris Beach Resort

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, η Green Team του Creta Maris Beach Resort αφιέρωσε την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου σε σειρά δράσεων, με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών για τις πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες του ξενοδοχείου για την προστασία του περιβάλλοντος και το Πρότυπο «We do local».

Εβδομάδα βιοποικιλότητας στο Creta Maris Beach Resort
Αρωματικά φυτά της της Κρητικής πανίδας, από στους κήπους του ξενοδοχείου

Η Εβδομάδα Βιοποικιλότητας ξεκίνησε με ξενάγηση στους κήπους του ξενοδοχείου, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να μυρίσουν σπάνια τα αρωματικά φυτά της της Κρητικής πανίδας, ενώ ενημερώθηκαν για τη σημασία που έχουν από τα μινωικά χρόνια μέχρι και σήμερα, σε όλους τους τομείς της ζωής των Κρητικών. Παράλληλα με τη ξενάγηση, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία του Creta Maris να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων, μέσω των σταθμών φροντίδας αδέσποτων γατών, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα στείρωσης, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον ολλανδικό μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Animals in Distress Foundation«.
Η Εβδομάδα Βιοποικιλότητας ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό έθιμο, Κουρές προβάτων, που αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές γιορτές της Κρήτης και παραδοσιακά λαμβάνει χώρα στην αρχή του καλοκαιριού για να προστατέψει τα ζώα από τη ζέστη. Το ιδιαίτερο έθιμο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον κτηνοτροφικό τρόπο ζωής του νησιού, διοργανώθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά, με τυροκομία, αντικριστό και παραδοσιακή μουσική, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του ξενοδοχείου να γίνουν κοινωνοί των παραδόσεων και εθίμων της Κρήτης.

Εβδομάδα βιοποικιλότητας στο Creta Maris Beach Resort
Ο κ. Νίκος Βλασιάδης, Γενικός Διευθυντής του Creta Maris Beach Resort στην εβδομάδα βιοποικιλότητας

Ο κ. Νίκος Βλασιάδης, Γενικός Διευθυντής του Creta Maris Beach Resort, δήλωσε σχετικά: «Στο Creta Maris Beach Resort, έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας τον σεβασμό στο περιβάλλον, εφαρμόζουμε τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας μας. Παράλληλα, προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας, μπολιασμένες με την παραδοσιακή Κρητική φιλοξενία, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού μας, έτσι ώστε οι επισκέπτες να πάρουν μαζί τους ότι καλύτερο έχει να τους δώσει η ελληνική φιλοξενία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας