Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Αποζημιώσεις για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

Σε μια απόφαση που αναμένεται να ανακουφίσει πολλούς επιβάτες προχώρησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφέροντας ότι οι αεροπορικές θα αποζημιώνουν τους επιβάτες για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Η αποζημίωση, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα πραγματοποιείται ακόμη και αν αυτές οφείλονται σε απεργίες που πραγματοποιεί το προσωπικό των εταιρειών, με την απόφαση να ισχύει για όλες τις προηγούμενες και τις νέες απεργίες ενώ η αποζημίωση ορίζεται έως €600 ανά άτομο, εάν έχουν επηρεαστεί από καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργιών από το προσωπικό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο αναχώρησης πρέπει να βρίσκεται εντός ΕΕ και η αιτία καθυστέρησης θα πρέπει να έχει προκληθεί από την αεροπορική εταιρεία και το δικαίωμα για οικονομική αποζημίωση είναι απαραίτητο να έχει αξιωθεί εντός 3 ετών από την ημερομηνία καθυστέρησης της πτήσης. Όσον αφορά έκτακτες περιστάσεις, όπως μία καταιγίδα, ή ένα ιατρικό περιστατικό, σημαίνουν ότι η αεροπορική εταιρεία απαλλάσσεται από την υποχρέωση αποζημίωσης των επιβατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας