εξαγωγή εσπεριδοειδών

Η εξαγωγή εσπεριδοειδών, ένας τομέας της οικονομίας στον οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα με τους εντατικούς ελέγχους να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit Hellas τονίζει ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες οφείλουν να εντατικοποιήσουν και κάνουν πιο αυστηρούς ελέγχους εξαγωγών πορτοκαλιών και μανταρινιών. Τι γίνεται ωστόσο με τις υπόλοιπες εξαγωγές;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέχρι τις 02/11/2018 είχαν εξαχθεί 15.775 τόνοι πορτοκαλιών από 5.474 τόνους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, 1.662 τόνοι μανταρινιών από 754 τόνους πέρυσι, 423 τόνοι λεμονιών από 649 τόνους πέρυσι, 18.689 τόνοι ακτινιδίων από 37.598 τόνους πέρυσι και 66.442 τόνοι επιτραπέζιων σταφυλιών έναντι 90.368 τόνους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σημειώνεται επίσης ότι συνεχίστηκαν την τελευταία εβδομάδα με μικρούς ρυθμούς –κυρίως από την Καβάλα-οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με τις τιμές να έχουν διαμορφωθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι παρά την συνέχιση των εξαγωγών ακτινιδίων τα κρούσματα διακίνησης ατυποποίητων προϊόντων συνεχίζονται, με αποτέλεσμα η φήμη των ελληνικών προϊόντων στις ξένες αγορές, να τίθεται σε κίνδυνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας